Košarka

Montepaschi srušio Barcelonu

Vedran Babić • srijeda, 17.11.2010.
Montepaschi srušio Barcelonu
Foto: EPA

Preostale dvije utakmice u Ciboninoj skupini Eurolige donijele su dvije pobjede domaćina, Montepaschija i Choleta, a ona jedna u skupini D također pobjedu domaćeg sastava i to Union Olimpije, koja nastavlja sa sjajnim igrama.

Skupina C

Već u samom otvaranju Montepaschi je bio bolja momčad te je vođen Lesterom Mc Calebbom u sedmoj minuti već imao plus deset (22:12). Ipak, tada se bude gosti na čelu s Peteom Mickealom i u 15. minuti imaju pola koša prednosti (31:30). Uz raspoloženog Milovana Rakovića domaćin je na odmor otišao s tri koša viška, bilo je 43:40.

Vezane vijesti

Kriza šuta kod Barcelone (trice 4/22), djelomično prisutna zbog izostanka ponajboljeg šutera Juana Carlosa Navarra, omogućila je smirenim i preciznim domaćinima da se polako počnu odvajati i stvarati zalihu za završne minute. U 30. minuti poveli su s 11 razlike (64:53) i pokazala se to prednost koja im je bila dovoljna za konačno slavlje, a kada je Marco Carraretto odveo Montepaschi na 15 razlike, tu više nije bilo dileme oko pobjednika.

Mc Calebb je na kraju prikupio 21 koš, a Raković 13 dok je krug igrača s dvoznamenkastim brojem koševa kod domaćina zatvorio Kšištof Lavrinovič s 11 poena. Jedine svijetle točke u sastavu Katalonaca bili su Mickeal i Erazem Lorbek s po 15 koševa.

Predvođen iznimno raspucanim Sammyjem Mejiom (29 koševa), Cholet je upisao treću pobjedu porazivši Fenerbahče i potpuno zakomplicirao skupinu. Gosti su dobro otvorili utakmicu i krajem prve četvrtine vodili sa šest razlike, no od 13. minute stvari su za njih počele kretati nizbrdo.

Na poluvremenu je bilo plus sedam za Francuze, a u nastavku i plus deset. U završnici utakmice Fenerbahče se u par navrata primaknuo na samo minus četiri, a u posljednjim sekundama i na minus tri, no više od toga nije mogao.

Skupina D

Jedina utakmica u ovoj skupini koja je odigrana u srijedu bila je ona između najugodnijeg iznenađenja, Union Olimpije, i Valencije. Ukupno četvrtom pobjedom, Zmajčeki su zasjeli na vrh skupine makar na 24 sata.

Hrvatski kutak

Ove večeri u skupinama C i D Hrvatska je imala četvero predstavnika. Na klupi poraženog Fenerbahčea bio je Neven Spahija, koji je Roku Ukiću dao 30 minuta igre, a Marku Tomasu 17. Ukić je za to vrijeme postigao 15 koševa (šut iz igre 5/10), šest skokova i četiri asistencije te je bio najkorisniji igrač svoje momčadi. Tomas je, pak, ubacio samo jednu tricu iz dva pokušaja uz četiri skoka, dvije asistencije, te jednu ukradenu i tri izgubljene lopte. U dresu Union Olimpije bivši igrač Splita Zoran Vrkić sudjelovao je u pobjedi svoje momčadi pet minuta i pogodio jednu dvicu iz prvog pokušaja.

Nakon što su Španjolci olako prokockali plus deset iz prve četvrtine, uslijedilo je razdoblje egala. Olimpija bi tu i tamo povela s 4-5 koševa razlike, ali bi se Valencia vrlo brzo vratila u igru. Tek početkom posljednje četvrtine domaćin se odvojio na plus osam (59:51) i trasirao put prema pobjedi.

Tricom Cooka gosti su u posljednjim sekundama stigli na samo minus dva i čak imali napad za pobjedu ili barem produžetke, ali Nando De Colo je izgubio loptu, a Vlado Ilievski s dva precizna slobodna bacanja zaključio utakmicu u korist Slovenaca.

Kevinn Pinkney predvodio je Olimpiju do pobjede s 14 poena, dva manje od Gorana Jagodnika, koji je uz to prikupio i šest skokova. Kod gostiju, najefikasniji je bio baš De Colo sa 16 poena, šest skokova te po četiri asistencije i četiri ukradene lopte, ali i šest izgubljenih lopti.

Na klupi Valencije samo još večeras sjedio je "vatrogasac" Chechu Mulero, a već od sutra njegovu dužnost preuzima legendarni Svetislav Pešić, kojeg očito čeka jako puno posla.

Euroliga - skupina C

  • Rezultati
  • Ljestvica

5. kolo

Cholet82:78Fenerbahçe
Montepaschi Siena76:67Barcelona
Lietuvos Rytas90:62Cibona
1Montepaschi Siena 82+126
2Fenerbahçe 73+72
3Barcelona 73+57
4Lietuvos Rytas 46-5
5Cholet 46-69
6Cibona 010-181

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Euroliga - skupina C

  • Rezultati
  • Ljestvica

5. kolo

Cholet82:78Fenerbahçe
Montepaschi Siena76:67Barcelona
Lietuvos Rytas90:62Cibona
1Montepaschi Siena 82+126
2Fenerbahçe 73+72
3Barcelona 73+57
4Lietuvos Rytas 46-5
5Cholet 46-69
6Cibona 010-181

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!