Zimski sportovi

Vonn spriječila hat-trick

Antonija Pavlić • nedjelja, 05.12.2010.
Vonn spriječila hat-trick
Foto: Dejan Popek

Lindsey Vonn deklasirala je konkurenciju u superveleslalomu u Lake Louiseu, onemogućivši Mariju Riesch da upiše i treću pobjedu u isto toliko dana natjecanja u ovom kanadskom skijalištu. Na pobjedničko postolje stala je još jedna Amerikanka Julia Mancuso...

Katja Seizinger posljednja je ponosna vlasnica hat-tricka pobjeda u kanadskom Lake Louiseu. Ostvarila ga je briljantnim izvedbama 1997., a premda se činilo kako će Maria Riesch ovoga produženog vikenda izjednačiti taj epski uspjeh, u posljednjem koraku i superveleslalomskoj pobjedi ipak ju je spriječila njezina najveća konkurentica Lindsey Vonn.

KALENDAR

Natjecanje u Svjetskom kupu skijašica nastavlja se u švicarskom St. Moritzu, gdje su na dnevnom redu veleslalom i superG. Nakon toga odlaze u Francusku gdje će prvo u Val d'Isere, a zatim i Courchevel. Prije Zagreba preostaju im i postaje u Austriji (Semmering) i Njemačkoj (München).

Amerikanka je na stazi Men's Olympic Downhill Run konačno, naime, odradila vožnju bez osjetnije pogreške te slijedom toga nastavila činiti ono što je prošle sezone radila najbolje - deklasirati konkurenciju.

Riesch je na drugoj poziciji iza sebe, tako, ostavila za 84, a sunarodnjakinju Juliju Mancuso za 89 stotinki sekunde, dok je deseta Andrea Dettling za vremenom braniteljice ukupnog naslova zakasnila i preko dvije i pol sekunde. Za usporedbu, skijašima u prvoj vožnji veleslaloma u Beaver Creeku toliki zaostatak nije bio dostatan niti za ulazak među najboljih trideset.

U ukupnom poretku Svjetskoga kupa Riesch je s 514 bodova ostala na prvoj poziciji, ali s petog mjesta na drugo popela se zato Vonn te za najboljom prijateljicom sada zaostaje 169 bodova. Treća je još jedna Njemica Viktoria Rebensburg, četvrta Elisabeth Görgl, a peta Julia Mancuso.

Lake Louise, Men's Olympic Downhill Run, superveleslalom:
1. Lindsey Vonn (SAD) 1:20.72
2. Maria Riesch (Njemačka) +0.83
3. Julia Mancuso (SAD) +0.89
4. Anna Fenninger (Austrija) +1.11
5. Andrea Fischbacher (Austrija) +1.62
6. Fabienne Suter (Švicarska) +1.71
7. Johanna Schnarf (Italija) +1.94
8. Jessica Lindell-Vikarby (Švedska) +1.97
9. Dominique Gisin (Švicarska) +2.30
10. Andrea Dettling (Švicarska) +2.33

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!