Vodeni sportovi

U Ateni bez Dobuda i Muslima

Maja Giljanović • ponedjeljak, 06.12.2010.
U Ateni bez Dobuda i Muslima
Foto: Sandro Donda

U drugom kolu kvalifikacija Svjetske lige europski prvak Hrvatska gostuje u Ateni protiv Grčke, a protiv izabranika Dragana Andrića hrvatski je izbornik Ratko Rudić ostao bez Nikše Dobuda i Petra Muslima.

Bez najavljenih Petra Muslima i Nikše Dobuda europski su prvaci otputovali u Atenu na utakmicu drugog kola kvalifikacija Svjetske lige u Skupini C.

Nakon što je zbog ozljede prepona u subotu propustio i gostovanje Mladosti u Kotoru protiv Primorca u šestom kolu Jadranske lige (6:9) Muslim je otpao i iz reprezentativne akcije, a kapetana Juga je zaustavio bronhitis.

Vezane vijesti

Naknadni poziv izbornika Ratka Rudića primili su tako Ivan Perić (Mladost) i Ivan Krapić (Primorje) koji su se pridružili Josipu Paviću, Mirku Nižiću, Damiru Buriću, Andri Bušlji, Ivanu Buljubašiću, Sandru Suknu, Pavi Markoviću, Franu Karaču, Maru Jokoviću i Igoru Hiniću.

Atenu propušta i Miho Bošković, a Samira Baraća je Rudić poštedio svih utakmica kvalifikacija Svjetske lige.

Grci su u prvoj utakmici u skupini u vatrenom krštenju izbornika Dragana Andrića koji je nakon Europskog prvenstva u Zagrebu preuzeo reprezentaciju od Tassosa Doubasa u Bergamu izgubili od europskih viceprvaka Talijana (6:11).

Hrvatska je svoj susret protiv Nizozemske odradila bez da se pošteno i oznojila (15:7), ali Grci su daleko ozbiljniji protivnik. Upravo u Grčkoj Hrvatska se prošle sezone jedini put u skupini nasukala, nakon 32 minute rezultat je bio 13:13 da bi Grci na koncu boljim izvođenjem peteraca slavili 17:16. Rudić je prije polaska izjavio: "Ova nam je utakmica najvažnija u skupini. Sljedeće ljeto domaćin završnog turnira Svjetske lige je Firenza i Talijanima je plasman zagarantiran, a na nama i na Grcima je da među sobom odlučimo o drugom putniku iz naše skupine".

Talijani u utorak gostuju u Nizozemskoj, u Skupini A Srbija je gost Njemačke i Španjolska Makedonije, a u Skupini B Turska je domaćin Rusiji i Rumunjska Crnoj Gori.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!