Vodeni sportovi

Odlično izdanje vaterpolista

Tea Lokas • utorak, 07.12.2010.
Odlično izdanje vaterpolista
Foto: Kristijan Komarica

Hrvatska vaterpolska reprezentacija gostovala je ovog utorka u Ateni gdje je odigrala drugu utakmicu u Svjetskoj ligi. Iako oslabljeni, Rudićevi vaterpolisti potopili su Grke rezultatom 10:4 i ostvarili drugu pobjedu u dva nastupa...

Izabranici Ratka Rudića, iako okrnjeni za nekolicinu pokretača momčadi, slavili su u Ateni protiv Grka bez većih problema. U svakom dijelu susreta Hrvati su pokazali nadmoć koja se kristalizirala u konačnom rezultatu od 4:10.

Kao što su s oprezom gledali prema Ateni, slično su i ušli u utakmicu koju izbornik, kako je prije rekao, smatra presudnom za dobar nastup u ovogodišnjoj Svjetskoj ligi. Do kraja prvog poluvremena imali su 5:2 protiv momčadi Dragana Andrića, a do kraja susreta taj se rezultat udvostručio za obje momčadi.

Po dva pogotka su postigli Sandro Sukno, Andro Bušlje i Damir Burić, po jedan Frano Karač, Maro Joković, Igor Hinić i Paulo Obradović, a Josip Pavić je poklekao samo na šuteve Milonakisa, Miralisa, Delakasa i Murikisa.

U drugoj utakmici skupine C, momčad Italije pobijedila je Nizozemce rezultatom 16:6, također u gostima. Kako Talijani (kao domaćini) imaju izravan plasman na završni turnir u Firenzi, Hrvatska je pobjedom nad Grcima napravila veliki korak prema tom talijanskom cilju.

Skupina C, drugo kolo:
Grčka - Hrvatska 4:10 (1:2, 1:3, 1:2, 1:3)
Nizozemska - Italija 6:16 (1:3, 2:7, 2:3, 1:3)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik08.12.2010. u 10:37
    brafo momci, nije da je grčka neka vaterpolo velesila, ali oovo je dlican pocetak
    Obrisan korisnik