Rukomet

Rukometašice Francuske pete

Mihaela Bradovski • subota, 18.12.2010.
Rukometašice Francuske pete
Foto: EPA

Reprezentativke Francuske osvojile su peto mjesto na Europskom prvenstvu. U svom posljednjem nastupu upisale su 23:19 pobjedu nad ekipom Dragana Adžića...

Francuskinje su u borbu za peto mjesto krenule s tri uzastopna pogotka. Mrežu Crne Gore pogađale su redom Signate, Goudjo i Ayglon dok je prvi pogodak crnogorskih rukometašica djelo Radičević koja je poentirala u sedmoj minuti. Bio je to prvi pogodak Crne Gore na susretu.

Novu prednost od tri pogotka francuski je sastav izborio u 20. minuti, a u prvo ime dotadašnjeg dijela prometnula se raspoložena Mariama Signate. U periodu od 12. do spomenute 20. minute postigla je četiri pogotka u nizu, sva četiri svoje ekipe.

Vezane vijesti

U idućih deset minuta sastav u vodstvu postigao je novih, lakih i brzih pet pogodaka u nizu i Francuska je na odmor otišla s +7 razlike. Posljednje dvije minute prvog dijela mirovale su mreže obje ekipe, kao da su i Francuska i Crna Gora što prije željele otići na predah. Posebno se to odnosilo na rukometašice Dragana Adžića koje su u prvih pola sata postigle mizernih pet pogodaka.

Nakon samo pet minuta nastavka francuske su reprezentativke stigle do najveće prednosti koje su u ovoj utakmici imale - +10. Nakon 16:6 probudile su se i ofenzivke Crne Gore, no na njihovu žalost za ozbiljniji utjecaj na konačan rezultat ipak prekasno. Dva puta Knežević, te Miljanović, Popović i Radičević u pet su minuta stigle do pet pogotka u nizu i brzo vratile poljuljanu vjeru u sebe.

U 43. minutu na semaforu je tako stajalo 16:11 za Francusku, a nakon odigranih 60 minuta prednost pobjedničkog sastava smanjila se tek za jedan pogodak. Do kraja susreta Crnu Goru je pogocima na opisanoj razlici držala uglavnom Bojana Popović.

Veliki doprinos slavlju svoje ekipe dale su i vratarke Francuske, Amandine Leynaud i Cleopatre Darleux. Prva je susret završila s 50 posto uspješnih obrana, a druga s deset manje. Signate je s osam postignutih pogodaka utakmicu za peto mjesto okončala kao najefikasnija u pobjedničkim redovima, dok je isto na drugoj strani bila Popović (5).

EP, utakmica za peto mjesto:
Crna Gora - Francuska 19:23 (5:12)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

RukometReprezentacija
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!