Rukomet

Francuskinje nahvalile Crnu Goru

Mihaela Bradovski • subota, 18.12.2010.
Francuskinje nahvalile Crnu Goru

Pobjedom od četiri pogotka razlike rukometašice Francuske osvojile su peto mjesto na Europskom prvenstvu u Danskoj i Norveškoj. Iako su u posljednjem susretu upisale poraz Crnogorke su s ponosom zaključile svoju priču...

Izbornik poraženog sastava, Dragan Adžić, nakon odigranog susreta s Francuskom istaknuo je ponos na sve svoje rukometašice. "Iznimno sam ponosan na čitavu svoju ekipu. Dale su sve od sebe tokom čitavog Prvenstva. Rezultat koji smo ostvarili dobar nam je temelj za budućnost, a nju nakon svih ovih susreta vidimo u još optimističnijem tonu."

Najboljom se u ekipi Crne Gore pokazala Bojana Popović. Niti ona nije mogla sakriti zadovoljstvo učinjenim. "Hvala svim suigračicama na tome što su dale sve od sebe da se ovdje predstavimo u tako dobro svjetlu. Naša mlada ekipa ima veliku budućnost pred sobom, a ovo nam je Prvenstvo bilo od velike važnosti u skupljanju potrebnog iskustva."

Vezane vijesti

"Imamo dobru ekipu, igrale smo tokom Prvenstva vrlo dobro, čak i protiv najsnažnijih protivnika. I protiv Francuske smo dale sve od sebe, ali nam je ponestalo snage. Ja sam osobno razočarana ovim posljednjim porazom", priznala je Marija Jovanović.

Nešto opširniji u iznošenju dojmova s posljednjeg susreta, ali i s čitavog prvenstva, bio je izbornik petoplasirane reprezentacije Oliver Krumbholz:

"Zadovoljan sam načinom na koji smo stigli do pobjede u ovom posljednjem susretu. Obrana je igrala jako dobro, a moram istaknuti kako je pozornost na sebe još jednom skrenula vratarka Amandine Leynaud. Lijepo je pogledati na naše rezultate i vidjeti kako smo postigli pet uzastopnih pobjeda. Znali smo da je Crna Gora snažna ekipa, a nakon što sam se iz prve ruke uvjerio u njihove mogućnosti vjerujem kako će u narednim mjesecima i godinama biti još i bolje."

I Krumbholz je nakon ovog Eura pun optimizma što se budućnosti tiče. "Peto mjesto za nas je uspjeh, a kroz turnir smo samo napredovali. To je jako dobar znak za sve ono što stoji pred nama."

"Nadam se kako ćemo na idućem velikom natjecanju startati bolje i da ćemo tako stići i do još većeg uspjeha", kratka je bila Cléopatre Darleux, a na nju se nadovezala i Audrey Deroin: "Uvijek je dobro završiti natjecanje pobjedom. Crna Gora zaista ima sjajnu ekipu koju predvodi igračica svjetske klase Bojana Popović. Unatoč slabom otvaranju Prvenstva možemo biti zadovoljne igrom i s veseljem očekivati nove utakmice".

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!