Rukomet

Šveđanke u finalu

Ivana Strahija • subota, 18.12.2010.
Šveđanke u finalu
Foto: EPA

Prve finalistice ovog izdanja Europskog rukometnog prvenstva su reprezentativke Švedske, koje su s 25:23 bile bolje od Rumunjki. Rumunjskoj tako ostaje utješna nagrada i utakmica za broncu u nedjelju.

Po prvi puta u svojoj rukometnoj povijesti Šveđanke će igrati finale Europskog prvenstva, nakon što su u uzbudljivoj i napetoj utakmici svladale Rumunjsku.

Šveđanke, kao da su željele pokazati svima da su bili u krivu kad su govorili o sreći a ne o kvaliteti, počinju furiozno, i u prve četiri minute redaju četiri gola u mrežu iza rumunjske vratarke Talide Tolnai (20 obrana). Nakon 1:4 rumunjska se obrana piboljšava i počinje pomagati svojoj golmanici, dok Cristina Neagu (7) dalekometnim šutevima izjednačuje rezultat. Ionela Stanca (6) potom pogađa za 5:4.

Vodstvo se do isteka prvih 30 minuta još dvaput mijenjalo, uz švedske pogreške u napadu i namjerno snižavanje tempa od strane Rumunjki. No, uz pomoć razbuđene Cecilije Grubbström (15 obrana) među vratnicama, na odmor u plusu ipak odlaze Šveđanke.

U drugom poluvremenu vanjska igračica Švedske Linnea Torstenson (9) pokazuje raskoš svog talenta i postiže važne golove, pa njena ekipa vodi sve do 19. pogotka. Tada Rumunjke opet izjednačuju, na golom Adriane Nechite (3) prelaze u vodstvo na 20:19 u 51. minuti.

Sljedećih par minuta igra se gol za gol, da bi u završnici Rumunjke neobjašnjivo pale, a to je znala iskoristi ti raspoložena švedska reprezentativna vrsta.

Najboljim igračicama utakmice proglašene su s rumunjske strane vratarka Tolnai, a s švedske strane Sabina Jacobsen (4).

EP rukomet za žene, polufinale:
Rumunjska - Švedska 23:25 (13:14)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

RukometReprezentacija
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • danchy18.12.2010. u 22:08
    da, u danskoj se igra završnica
    danchy
  • Obrisan korisnik18.12.2010. u 17:26
    polufinale se igra u Danskoj a sad onda vjerojatno i finale
    Obrisan korisnik
  • aristotel18.12.2010. u 16:35
    gdje se igra finale odnosno za treće mjesto, u danskoj ili norveškoj??
    aristotel