Rukomet

Svi složni - Šveđanke zasluženo u finale

Mihaela Bradovski • subota, 18.12.2010.
Svi složni - Šveđanke zasluženo u finale

Unatoč brojnim komentarima kako su se do same završnice Prvenstva provukle i uz pomoć sreće, rukometašice Švedske prve su finalistice Eura. Rumunjska će ekipa u borbu za treće mjesto...

Per Johansson, izbornik Šveđanki, susret s rumunjskom vrstom opisao je kao borbu dvije gotovo ravnopravne ekipe, a pobjednika je, po njegovom mišljenju donijelo više svježine kod njegovih rukometašica u završnici.

"Ovo je bila jedna sjajna, velika borba, a nama je pobjedu donijelo bolje zaključivanje utakmice. U prvom su poluvremenu obje ekipe bile jednake, posebno raspoložene u obrani. U nastavku smo pokušali što prije stići do nekog većeg vodstva, ali se Rumunjska odupirala jako kvalitetno. Imali smo neriješenih računa s ovom vrstom, no sada smo i to sredili. Nedostaje nam posljednji komadić slagalice da bismo rekli kako smo u potpunosti zadovoljni."

Vezane vijesti

Osim obrane, Therese Islas Helgesson, istaknula je nekoliko kontri koje su u nastavku bile od velike važnosti. "Bila je ovo stvarno sjajna utakmica. Pogađajući iz onih kontranapada napravile smo krucijalni korak prema ovoj pobjedi i finalu." Posljednji komentar pobjedničke ekipe bio je onaj Gabrielle Kain: "Mi smo borci i borit ćemo se sve do kraja svime što imamo i što znamo".

Rumunjkama i njihovom izborniku Radu Voini nije preostalo ništa drugo nego čestitati Šveđankama, a nakon toga se uputiti na odmor kako bi se što bolje pripremili za sutrašnji okršaj vrijedan brončane medalje. "Čestitam Švedskoj i želim im uspjeh i u sutrašnjoj utakmici. U potpunosti su zaslužile pobjedu protiv nas."

Da je pobjeda Švedske zaslužna priznala je i Adina Fiera. "Naše su protivnice bile bolje danas. Iz nekog smo razloga izgubile koncentraciju pred kraj, a s njom i naš plan igre. U tim posljednjim minutama i s takvom igrom nismo mogle preokrenuti tijek u našu korist. Odlučilo je posljednjih deset minuta utakmice. Bilo kako bilo, dat ćemo sve od sebe da se sutra nađemo na postolju."

I Talida Tolnai nada se kako će zajedno sa suigračima sutra primiti brončanu medalju. "Želimo Švedskoj sve najbolje u finalu, a mi ćemo još večeras pokušati zaboraviti na ovaj neuspjeh kako bi sutra Prvenstvo završile s pobjedom."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik18.12.2010. u 18:09
    steta. nadam se da ce rumunjke uzvratiti dankinjama za poraz u grupi te napokon uzeti medalju na euru! hai romania!
    Obrisan korisnik