Rukomet

Norvežanke druge finalistice

Ivana Strahija • subota, 18.12.2010.
Norvežanke druge finalistice
Foto: EPA

Norveška i Danska odigrale su finale prije finala, a slavila je ekipa Norveške, iako je Danska imala na svojoj strani užarenu atmosferu iz gledališta.

Svoje sedmo finale izborile su Norvežanke protiv Dankinja, pa će se u nedjelju susresti sa Šveđankama u završnoj utakmici europske smotre. Švedskoj reprezentaciji bit će to prvi puta u finalu, no prema prvim reakcijama, ničega se ne boje, jer su one jedine uspjele dobiti Norvešku u utakmicama koje su prethodile.

Susret Danske i Norveške je, unatoč čak 10 tisuća navijača domaćih rukometašica nasuprot 2000 onih pristiglih iz Norveške, od samog početka bio jednosmjeran. Norvežanke su u osmoj minuti imale 0:5, Dankinje još nisu uspjele postići pogodak. Dijelom je za to zaslužna odlična norveška vratarka Katrine Lunde-Haraldsen (15 obrana), koja je s pet obrana u tri minute otvorila svojim suigračicama put do kontranapada.

Vezane vijesti

Dankinje su tek nakon toga uspjele nervozu staviti pod kontrolu i izvući se iz rezultatskog ponora, na samo korak od izjednačenja (6:7), što je navijače bacilo u delirij. No, Norvežankama nije trebalo dugo da se opet vrate u sigurno vodstvo i dobro su znale kazniti svaku grešku u danskim redovima brzim golovima.

Na +5 (12:17) Norvežanke stižu u 37. minuti, zahvaljujući i dva realizirana penala, koja je sigurnom rukom u mrežu poslala Linn Sulland (7). Dankinje nemaju baš previše rješenja ni za pivotkinju Heidi Löke (5), koja je ili pogađala ili dobivala kaznene šuteve.

Na kraju, individualna kvaliteta u norveškim redovima bila je previše da se Dankinje vrate u igru, u posljednjim minutama su se posvema predale, a -10 je bilo realna kazna.

Najbolje igračice bile su Susan Thorsgaard (3) za Dansku i Gro Hammerseng za Norvešku.

EP u rukometu za žene, polufinale:
Danska - Norveška 19:29 (10:14)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • cameosis18.12.2010. u 19:45
    razvalile ih norvežanke ... svaka čast.
    cameosis