Rukomet

Otpao i Sulić, pozvan Marić

Ivana Strahija • nedjelja, 02.01.2011.
Otpao i Sulić, pozvan Marić
Foto: Axel Heimken

Hrvatska rukometna reprezentacija okupila se ponovno u Karlovcu na završni dio priprema za Svjetsko prvenstvo u Švedskoj, koje počinje 13. siječnja. Izbornik Slavko Goluža odlučio je Renata Sulića zbog ozljede zamijeniti Marinom Marićem.

Hrvatski rukometni izbornik Slavko Goluža definitivno je odlučio da Ivan Čupić i Renato Sulić nisu spremni za trening i pripremni turnir koji slijedi: "Iako s njihove strane postoji velika želja, situacija je takva da nema dobrih vijesti. I Čupić i Sulić imaju takve povrede da se mogu vrlo lako obnoviti. Odgovornost je na meni i ja sam odlučio da će njih dvoje biti na čekanju. Kod Čupića je situacija jasna, on ima još deset-petnaest dana prije no što bude spreman za trening, dok je Suliću dosta jedan udarac da se povreda ponovi."

Golužin popis

Vratari: Mirko Alilović, Marin Šego i Ivan Pešić
Lijeva krila: Manuel Štrlek i Ivan Ninčević
Desna krila: Vedran Zrnić i Jerko Matulić
Pivoti: Igor Vori, Željko Musa i Marino Marić
Lijevi vanjski: Blaženko Lacković, Drago Vuković, Tonči Valčić i Jakov Gojun
Srednji vanjski: Ivano Balić i Domagoj Duvnjak
Desni vanjski: Marko Kopljar, Denis Buntić i Luka Stepančić

Vezane vijesti

Tome je izbornik dodao: "Želim im što brži oporavak, jer su nam potrebni i svakako su dodatna kvaliteta. No, to je samo u slučaju kad su čiste glave i spremni 100 posto. Čim igrač ima upitnik nad glavom, to nije dobro." Umjesto Čupića je u treningu s reprezentacijom još otprije Jerko Matulić, dok je umjesto Renata Sulića Goluža pozvao Marina Marića, koji bi se u kratkom roku trebao pojaviti u Karlovcu. 20-godišnjak rođen u BiH član je CO Zagreba.

Reprezentaciji bi se trebali priključiti i 'Nijemci', a za njih Goluža kaže: "Prvo želim vidjeti njihovo stanje. Iza sebe imaju napornu sezonu, imali su više utakmica nego treninga. Sad ih trebamo osvježiti i obnoviti im snagu."

Reprezentacija će 8. i 9. siječnja u Parizu odigrati pripremni turnir, na kojem će osim Hrvata i Francuza sudjelovati i Koreja te Argentina. Goluža najavljuje borbenu Hrvatsku, koja će u svakoj utakmici ići na pobjedu: "Nemamo imperativ u Francuskoj osim dobro se pripremiti i odigrati utakmice, ali želimo pobijediti i idemo pobijediti."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Captain Jack02.01.2011. u 23:33
    Musa nije
    Captain Jack
  • Obrisan korisnik02.01.2011. u 23:12
    Žao mi je Sulića,njega da nije pokupio auto 2004,on bi bio jedan od najboljih pivota svijeta,i veliko je pitanje dali bi onda išta bilo od Vorija!Musa jest jako dobar igrač,Marić jest najbolji omladinski pivot svijeta,ali daleko su obojica od Sulića!
    Obrisan korisnik
  • Captain Jack02.01.2011. u 21:12
    Po meni šteta nije prevelika jer sad uskače Musa ko zamjena za Vorija,po meni ništa lošiji igrač od Sulića..
    Captain Jack
  • Obrisan korisnik02.01.2011. u 20:45
    Šteta za Čupića i Sulića, svakako da ovi mladići ne mogu nadoknaditi njihovo iskustvo, ali i njima treba dati priliku.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik02.01.2011. u 20:37
    marić, još jedna dika hercegovačkog rukometa!
    Obrisan korisnik