Rukomet

Goluža: "Francuzi spremni, ali spori"

Ivana Strahija • subota, 08.01.2011.
Goluža: "Francuzi spremni, ali spori"
Foto: Kristijan Komarica

U prvom susretu na pripremnom turniru u Francuskoj Hrvatska je pobijedila Koreju s 27:24. Stručni stožer zadovoljan je pobjedom, iako priznaje da ima mjesta za napredak.

Prvu pripremnu utakmicu Hrvati nisu odigrali u potpunosti onako kako su željeli, pa je Južna Koreja na prvom poluvremenu imala prednost od +2 (12:14). Golovima Štrleka, Balića i Vorija naši su reprezentativci došli do 4:1 u petoj minuti, no od 12. Hrvatska pada u realizatorsku krizu i sa sedam pogodaka u nizu Korejci okreću rezultat na 6:10.

Korejsku dominaciju prekinuo je Kopljar, a kad se priključio i Zrnić, šteta je smanjena na -2 do isteka prvog poluvremena. U drugom dijelu je našim reprezentativcima trebalo devet minuta da dođu do izjednačenja, a za 15:15 pogodio je Zrnić. Nakon toga boljom obranom i s više preciznosti u napadu Hrvatska odlazi u prednost, ima i +5 (26:21), a pobjeda odlazi u hrvatske ruke.

Vezane vijesti

Najbolji je hrvatski strijelac bio Vedran Zrnić s učinkom 5/6, Ivano Balić imao je 4/9, a stopostotni su bili Blaženko Lacković i Igor Vori s 3/3. Tri pogotka iz četiri pokušaja dao je Marko Kopljar, dok je Manuelu Štrleku za tri gola trebalo šest šuteva. Što se golmana tiče, Marin Šego nije obranio ni jedan šut, a Mirko Alilović je obranio 11/34.

Nakon pobjede nad Korejom od 27:24 izbornik hrvatske rukometne reprezentacije Slavko Goluža je rekao: "Trebamo biti zadovoljni pobjedom, nije bilo loše za prvi put. Moramo poraditi na pogreškama, posebno u obrani."

Svoj je odgovor proširio detaljima: "Utakmicu smo počeli dobro, da bi došao pad koncentraciji pri završetku akcija, gdje smo promašili 5-6 zicera. Time smo dozvolili protivniku da nas dostigne i prestigne. Cijelu utakmicu smo igrali obranu 6-0 koja je bila u redu, malo smo se na početku otvarali bez potrebe, nismo prepoznali korejsku igru, a pojedinci u našim redovima nisu imali strpljenja i bezveze su istrčavali."

No, bilo je iz izbornikovih usta i pohvala: "Obrana je u drugom poluvremenu bila bolja nego napad. Lac je dobar bio, Ivano je dobro radio viškove, a taktički je dobro odradio Vori. Probao sam i malog Matulića, izgorio je od želje."

Hrvatima slijedi utakmica s Francuzima: "Igrat ćemo neopterećeno, odraditi ono što nam treba. Francuzi su favoriti, imaju domaći teren, na njima je imperativ. Pokušat ćemo se potući s njima, vidim da su fizički izuzetno spremni, kao nikad do sada, ali su malo spori", rekao je izbornik Goluža.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik09.01.2011. u 01:24
    goluza sjeti se onih lijepih rijeci baruna, rekli su nam da smo spori mi se nismo bunili, i onda su nijemcima dali tricu. Bolje muči da ne bi i ti neku tricu dobio pa te posralo, dobijes li sve super, al nemos tako o najboljima na svijetu (jesu!) bez 3 prave utakmice na klupi
    Obrisan korisnik
  • pljoska08.01.2011. u 22:51
    Vidi se da je neiskusan. Umjesto da kaže da su najbolji na svijetu, on ih motivira podcjenjujući ih da su spori. Ali, vjerujem u njega i dečke i znam da nas neće razočarati na prvenstvu.
    pljoska
  • Obrisan korisnik08.01.2011. u 22:32
    goluža ne kakaj previše. Šuti i rasturi ih!!
    Obrisan korisnik
  • ElKun1008.01.2011. u 21:07
    Probati pa sto bude !
    ElKun10