Rukomet

Vori: "Koreja igra divlji rukomet"

Ivana Strahija • subota, 08.01.2011.
Vori: "Koreja igra divlji rukomet"
Foto: Kristijan Komarica

Do pobjede nad Korejom Hrvati su došli teže od očekivanog, a svoja razmišljanja o utakmici iznijeli su Igor Vori i Blaženko Lacković, te mladi Jerko Matulić, koji je uz prve minute u reprezentativnom dresu upisao i prvi gol.

Prve minute u reprezentativnom dresu Hrvatske odigrao je Jerko Matulić protiv Koreje, a svoj je doživljaj opisao: "Ušao sam u grču, nisam se baš uspio opustiti, što je rezultiralo s tri nepotrebna šuta. Na kraju mi je ušao penal i nadam se da će sad krenuti na bolje. Inače je osjećaj igranja u reprezentativnom dresu odličan, a publika u Parizu je nevjerojatna, nose te i kad su za tebe i kad su protiv tebe."

O samoj utakmici je Matulić, koji je u sastav ušao umjesto ozlijeđenog Ivana Čupića, rekao: "Utakmica je bila dosta teška jer smo imali probleme s koncentracijom, rano smo poveli i mislili smo lako ćemo. Nije bilo ugodno gledati na semaforu prednost za Koreju, ali su na kraju Ivano i ekipa uzeli stvar u svoje ruke i sve je dobro završilo. Ali je utakmica bila jako teška."

Svi su nešto naučili iz prve pripremne utakmice, pa tako i naše mlado desno krilo: "Mislim da će Zrnić početi protiv Francuza, a ja se nadam da ću biti bolji ako dobijem priliku i sigurno neću srljati."

Svoj dojam o utakmici podijelio je i Igor Vori, koji je kazao: "Obrana je bila dobra, no realizacija je zakazala tijekom cijele utakmice. Nismo se mogli odvojiti kako treba, na početku smo poveli i potom promašili tri-četiri zicera, čime smo se doveli u situaciju u kojoj se moramo boriti, tipično s njima. Koreja 60 minuta nije odustajala, ali presudilo je naše iskustvo, pa smo ono što smo trebali riješiti u prvom poluvremenu riješili u zadnjih 15 minuta drugog poluvremena."

U prvom poluvremenu Hrvati su imali čak 15 izgubljenih lopti, što je Vori objasnio: "S Korejom je teško igrati, oni igraju divlju obranu 3-3, ganjaju te po terenu i kad prođeš toliko se izmučiš… A onda još dođeš na golmane koji skaču kao klokani, dakle nisu tipični golmani da čekaju nego skaču, a mi smo ih pogodili u prsa barem pet puta."

Blaženko Lacković pak je kazao: "Dobro smo krenuli i imali pokretljivu 6-0 obranu. Bili smo brzi, noge su radile jako dobro, a napad je bio efikasan. Potom, stala je realizacija, a to nam je donijelo pad samopouzdanja, što se osjetilo u svemu, od šuta do obrane. To nismo smjeli dozvoliti, jer nismo iskoristili lijepi ulazak u utakmicu. Zato smo se borili svih 60 minuta, a u drugom dijelu smo se vratili, iskontrirali Koreju i pobijedili."

Obrana je odigrala dobro, a Koreja je postigla relativno mali broj golova: "Mislim da se 6-0 obrana pokazala dobra. Iako Koreja možda nije top-ekipa, ipak imaju kvalitetu i mogu biti nezgodni. Za sad smo dakle probali tih 6-0, bit će u idućoj utakmici vremena da probamo i ostalo što smo pripremili", zaključio je Lacković.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • irilov09.01.2011. u 14:45
    hahaha, tek jučer san kužnija zašto je matulić na svjetskom! pa potpisa je za zg! nema veze šta mirza i dalje igra jako dobro u kielcu...
    irilov
  • Obrisan korisnik08.01.2011. u 23:41
    Članak a nigdje rezultata!
    Obrisan korisnik