Rukomet

Musa: "Nadam se minutaži i navijačima"

Ivana Strahija • ponedjeljak, 10.01.2011.
Musa: "Nadam se minutaži i navijačima"
Foto: Davor Sajko

Hrvatska rukometna reprezentacija sletjela je u Švedsku a prvi su dojmovi oko smještaja pozitivni. Odrađen je i prvi trening, a misli su usmjerene prvom okršaju s Rumunjskom.

Iz Francuske su Hrvati odletjeli za Švedsku, a let, kao i smještaj u hotelu prošao je u redu. O prvim dojmovima Slavko Goluža, hrvatski izbornik, kaže: "Let je protekao dobro i bio je kratak. Hotel je u redu, dečki imaju dosta prostora, a kreveti su jako dobri."

Odradili su hrvatski reprezentativci i prvi trening, dio rukometaša imao je nešto laganiji program, a za dio je uslijedio samo nastavak rada iz Karlovca: "Dosta smo se potrošili u ove dvije utakmice. Pokušat ćemo kod onih koji su odigrali više i trenirali duže vratiti snagu, a kod onih s manjom minutažom idemo dalje s rukometnim i trkačkim dijelom treninga", objasnio je izbornik Goluža.

Visina

Iako zvuči pomalo nevažno, za svakog je vrhunskog sportaša odmor od izuzetno velike važnosti, pa je vijest o krevetima primjerenim rukometašima jako dobra. Tim više što se sjećamo velikih natjecanja u kojima su domaćini sasvim zanemarili činjenicu da dosta rukometaša ima preko dva metra visine. U hrvatskoj su reprezentaciji među najvišima Mirko Alilović (200), Marko Kopljar (210), Igor Vori (202), Željko Musa (200) i Jakov Gojun (203).

Jakov Gojun je kazao kako su reprezentativci zadovoljni do sad odrađenim: "Možemo biti zadovoljni, odigrali smo dvije jake utakmice. Koreja ima brze male igrače, koji nama ne pašu, dok su Francuzi u vrhu rukometa. Nismo trebali izgubiti ja mislim, imali smo ih usred Pariza."

Mjesta za napredak ima, o čemu naš vanjski igrač kaže: "Možemo dosta još napredovati u obrani. Primili smo par glupih golova, a to se može pripisati padu koncentracije, ali i umoru. Pripreme su bile naporne, put isto tako, sve se to skupi i osjetilo se na igri."

Gojunu su na pameti Rumunji, s kojima će Hrvatska u petak od 18 sati zaigrati prvu utakmicu: "Uvijek se mučimo s prvom utakmicom na velikim natjecanjima. Mislim da nam okršaj s Rumunjima u Karlovcu u Švedskoj neće baš puno značiti i da će to biti sasvim drukčija utakmica. U Karlovcu smo imali domaći teren i publiku koja nas je ponijela. Rumunji su svakako neugodna ekipa, mi jesmo kvalitetniji od njih i to bi trebalo presuditi."

Željko Musa misli da uz pravi pristup problema neće biti: "Normalno da ne smije biti opuštanja ili podcjenjivanja protivnika. Neće biti lako, ipak je to prva utakmica prvenstva." Dodatnu snagu i motiv Hrvatima bi mogli predstavljati navijači, kojih bi po nekim informacijama u Švedskoj moglo biti dosta. Musa komentira: "Potpora s tribina jako mnogo znači. Nadam se da će u Švedskoj biti kao u Austriji."

O dvije odrađene utakmice u pripremama Musa kaže: "Ispalo je dobro ali može se i bolje. Mislim da možemo puno više, posebno kroz obranu, koja je zaštitni znak naše reprezentacije." Zadovoljan je svojom igrom: "Dobio sam priliku, nadam se da sam opravdao povjerenje izbornika, vidjet ćemo što će biti dalje."

Na svom drugom velikom natjecanju u reprezentativnom dresu Musa očekuje: "Očekujem da ćemo se dobro boriti u Švedskoj i da ćemo uživati u igri. Za sebe se nadam da ću malo više igrati, izboriti se za veću minutažu."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • matbaric11.01.2011. u 10:26
    Musa treba biti nas Dinart.
    matbaric
  • LeBronWade10.01.2011. u 22:54
    Po zlato nema predaje!
    LeBronWade
  • LeBronWade10.01.2011. u 22:54
    Visoki smo mi narod!
    LeBronWade