Rukomet

Šešum: "Nećemo se predati protiv Hrvata"

Mihaela Bradovski • utorak, 11.01.2011.
Šešum: "Nećemo se predati protiv Hrvata"
Foto: Nikola Movrić

Tri dana prije početka Svjetskog prvenstva u Švedskoj izbornik Srbije odlučio se za kadar od 18 igrača koji će konkurirati za nastupe, a kako se bliži početak natjecanja tako je i sve više najava o izgledima srpske reprezentacije...

Lijevi vanjski u momčadi Veselina Vukovića, Žarko Šešum, u svojoj se najavi Prvenstva osvrnuo i na utakmice protiv najtežih protivnika u skupini C, Hrvatske i Danske.

"Ovih nekoliko dana do početka SP-a iskoristit ćemo isključivo za rad. Sretni smo jer nas ne prate problemi se ozljedama. Najviše smo u ovom pripremnom razdoblju radili na igri u obrani i protoku lopte u napadu i moje je mišljenje da to izgleda dosta dobro. Ostanemo li na dosadašnjem nivou i u kasnijoj fazi još malo pojačamo tempo mogli bismo postići puno", izjavio je Šešum za dnevnik.rs te nastavio:

"Imamo izuzetno tešku skupinu, o Hrvatima i Dancima ne treba trošiti riječi. No to ne znači da ćemo se unaprijed predati protiv njih, u današnjem je rukometu sve moguće. Dobijemo li prve dvije utakmice na njih idemo sa željom u osvajanje pokojeg boda."

Izgledi Srbije u skupini C po njemu su sljedeći: "Vidim da nas svi svrstavaju uz bok Rumunjima kao konkurentima za treće mjesto i osobno i ja smatram da će odlučivati upravo ta posljednja utakmica. Protiv Australije ne bismo smjeli imati nikakvih problema."

I Nenad Vuković smatra kako je druga faza natjecanja realnost za ovu momčad. "Nezahvalno se baviti prognozama, ali možemo priznati kako je naš primarni cilj prolazak skupine. Igrat ćemo maksimalno, dizati se iz utakmice u utakmicu, a hoće li nam to biti dovoljno da svladamo Hrvatsku i Dansku ostaje za vidjeti. Važno nam je da svaku iduću utakmicu gledamo kao odlučujuću."

Što se tiče konačnog pobjednika prednost daje Francuzima. "I dalje tipujem na njih, oduvijek su bili moji favoriti. Bez obzira na probleme s ozljedama oni su favorit broj jedan, kvalitetni su i individualno i timski."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

RukometSP 2011.
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik11.01.2011. u 14:02
    nemozemo mi biti favoriti dok got igra slucaj KOPLJAR
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik11.01.2011. u 11:47
    hehehe... pa nema šanse da nas stave kao favorite... hehehe...
    Obrisan korisnik