Rukomet

Omeyer: "Hrvatska nam otvorila oči"

Mihaela Bradovski • srijeda, 12.01.2011.
Omeyer: "Hrvatska nam otvorila oči"
Foto: Davor Sajko

Glavni stup francuske obrane, vratar Thierry Omeyer, u razgovoru za domaće medije najavio je nadolazeće Svjetsko prvenstvo, istaknuo ambicije svoje momčadi, a osvrnuo se i na Hrvatsku...

Iako iza sebe imaju impresivan rezultatski niz, francuski reprezentativci i dalje su gladni medalja, prije svega onih zlatnog sjaja. Potvrdio je to i čuvar mreže Thierry Omeyer.

Skupina u kojoj se francuska vrsta nalazi nije nimalo lagana, a 34-godišnji vratar Kiela posebno ističe potrebu dobrog starta. "Morat ćemo startati uspješno, nemamo privilegiju opuštanja kao prošle godine, od početka pa do samog kraja u igri su samo pobjede. Španjolska, Njemačka, Tunis, nisu protivnici protiv kojih se može igrati s pola snage, svi smo toga svjesni."

Posebni doživljaj Francuzima će biti igranje protiv Njemačke. "Protiv njih najčešće igramo u kasnijoj fazi natjecanja i ovo će biti nešto novo i za nas, ali i za njih. Radije neka oni razmišljaju o nama. To će biti četvrta utakmica u skupini i nadam se da ćemo do tada, a morali bismo, osigurati drugi krug. Nakon utakmicu bit će to druga priča, veselim se pozdravu s poznanicima iz Bundeslige."

Njemačku su tako izabranici Claudea Oneste apostrofirali za najozbiljnijeg protivnika u skupini A, a što se tiče najslabijeg također su svi složni: "Bahrein je protivnik o kojem nemamo mnogo informacija, ali vjerujem da bismo tu utakmicu trebali dobiti bez ikakvih teškoća."

U istom razgovoru Omeyer je istaknuo kako se niti on niti bilo tko od njegovih suigrača nije zasitio natjecanja, napora i osvajanja novih medalja.

"Sretni smo što smo mentalitetom svi isti, željni smo nadigravanja s ostalima i maksimalno motivirani kao da je riječ o borbi za prvu medalju. Jednako tako, znamo da će svemu tome jednom doći kraj, da ćemo se morati oprostiti od rukometa, ali obećavam svim našim poklonicima da ćemo ustrajati dok god ćemo osjećati da možemo igrati na visokoj razini. Ako vas tješi, taj se kraj još ne nazire, svi sanjamo o nastupu na Olimpijskim igrama 2012. godine, za to se posebno pripremamo."

Iza Francuske su nastupi na turniru u Parizu. "Zadovoljni smo zaključili natjecanje na tom turniru. Naučili smo važne lekcije u obje utakmice, čak i u onoj prvoj koja nije bila loša kao ona protiv Hrvatske. A taj susret protiv Hrvata otvorio nam je oči, pobjede protiv najtežih protivnika neće dolaziti ukoliko nećemo dati 200 posto od sebe. Vidjeli ste i sami kako smo lako mogli izgubiti. Hrvatska je, to svi znaju, sjajna momčad. Zadovoljniji sam nakon te utakmice igrom u obrani nego našim rješenjima u napadu."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • bboyshr12.01.2011. u 20:47
    Tko je gledao prošlo svjetsko zna da bi ovo trebalo naše prvenstvo. Par ključnih dečki su sazrijeli, a vidim da je ekipa isto počela lupat ko veliki...
    bboyshr
  • Obrisan korisnik12.01.2011. u 18:24
    poslije ove pripremne utakmice i više je nego jasno da se sa njima može igrati i pobediti ih se. Samo da balić bude na nivou i nadati se je dobrom rezultatu.
    Obrisan korisnik
  • Yakov12.01.2011. u 17:42
    prvak neće biti ni hrvatska ni francuska već poljska! ili možda švedska pomoću sudaca, eventualno danska...
    Yakov
  • matbaric12.01.2011. u 14:32
    Ovog Omeyera vise ne mogu gledati, ajde kauboji daj ih skinite vise ....
    matbaric
  • filipzok12.01.2011. u 14:06
    Moze se jako lagano dobiti Francuska.Samo treba se vise poraditi na fizickoj spremi.Uvjek u mecu sa Francuzima padnemo u 2 poluvrijeme.Da sam na mjestu izbornika igrao bih ovim sastavom:Alilovic,Strlek,Duvnjak,Balic,Gojun,Zrnic,Vori,a u odbrani bih odmarao Balica.
    filipzok