Rukomet

"Posebno mi opasno izgleda Španjolska"

Borna Rupnik • srijeda, 12.01.2011.
"Posebno mi opasno izgleda Španjolska"
Foto: Kristijan Komarica

Nikola Karabatić još će jednom predvoditi svoju Francusku na putu prema rukometnom tronu. Uoči početka prvenstva ponovio je da aktualnim svjetskim prvacima motiva ne nedostaje, a nabrajao je i reprezentacije koje smatra najvećim konkurentima...

Posljednja tri velika rukometna natjecanja završila su u rukama Francuza te ih se ne smije izostaviti s popisa favorita u Švedskoj, bez obzira na ozljede važnih kotačića poput Daniela Narcissea i Guillaumea Gillea.

"Istina je da smo oslabljeni ozljedama i da nismo samopouzdani kao prije, ali nismo bespomoćni. Složit ćemo neke nove kombinacije, a mogli bi eksplodirati neki novi igrači".

Vezane vijesti

Pritisak također nije problem, tvrdi Nikola Karabatić: "Često nas pitaju sputavaju li nas visoka očekivanja, no to nije slučaj. Bolje je imati momčad za koju znate da može do kraja, a osim toga svi smo naučili nositi se s pritiskom".

"Sportaši smo i jednostavno ne želimo izgubiti. Igramo u odličnoj reprezentaciji i navikli smo pobjeđivati. To stvara ovisnost i sve nam je teže priznati poraz. To nas motivira", ponovio je Karabatić francuskim medijima.

Francuska će natjecanje otvoriti protiv slabije rangiranih suparnika, a onda se prima europskih izazova u liku Španjolske i Njemačke. "Bahrein nije prijetnja, istina, ali Tunis i Egipat su dobre momčadi", upozorava, "koje imaju iskustva na međunarodnoj pozornici i igrače koje igraju u vrhunskim natjecanjima. A s obzirom da se radi o uvodnim utakmicama bit će i nervoze, uzbuđenja i napetosti pa ta dva dvoboja mogu biti prava zamka. Ali Španjolska i Njemačka će nam odrediti daljnji tijek natjecanja".

Osvrnuo se i na popis kandidata za borbu za sam vrh. "Tu su uvijek Hrvatska, domaćin Švedska, Danska, Island i Njemačka, ali posebno mi opasna izgleda Španjolska. Njima vratar Šterbik može okrenuti svaku utakmicu".

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik13.01.2011. u 00:40
    A cirkusa s ovim plusevima i minusima. Ovdje ce pluseve dobiti oni koji napišu nešto što javnost voli čuti, a minuse uvijek oni koji napišu neke činjenice koje uglavnom ne odgovaraju široj javnosti. Ali glupo je se time zamarat, jer je više nego očito da komentare ocjenjuju obične neznalice ili... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik12.01.2011. u 22:54
    zna čovjek šta govori! šterbik je daleko najbolji golman na svijetu
    Obrisan korisnik
  • LeBronWade12.01.2011. u 22:19
    Francuzi će požalit što su osvojili krunu u Zagrebu!
    LeBronWade
  • Obrisan korisnik12.01.2011. u 21:25
    nema više samopouzdanja kao prije i to treba iskoristiti i ako naletimo na njih mislim da ih možemo i hoćemo dobiti
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik12.01.2011. u 19:51
    moj Nikola, s pravom se pribojavaš Španjolske koja će sa Šterbikom igrat vrlo važnu ulogu na ovom prvenstvu. prognoziram im prvo mjesto u skupini A, a za dalje ćemo vidjeti....
    Obrisan korisnik