Rukomet

Fernandez: "Pred nama je dugi put"

Ivana Strahija • petak, 14.01.2011.
Fernandez: "Pred nama je dugi put"
Foto: EPA

Francuzi su pobijedili Tunis s 32:19, no nisu u potpunosti zadovoljni svojom izvedbom te smatraju da mogu i moraju bolje.

Kapetan francuske reprezentacije Jerome Fernandez je tijek susreta opisao: "U prvih 15 minuta imali smo problema, ali kad smo uspjeli popraviti obranu i Tunisu nametnuti naš tempo te polako stvarati zalihu golova. Zbilja je dobro što smo u drugom dijelu utakmice mogli svakom igraču dati da igra, a svatko tko je ušao donio je nešto novo, i dobro, na teren."

Kapetan je tome dodao: "Pred nama je još dug put i mislim da još nismo spremni za teške utakmice. Treba nam još treninga, ali nam treba i odmora. Poslužit će nam dobro i utakmica protiv Egipta, kao i ona protiv Bahreina, nakon kojih ćemo odlučiti tko će igrati u pobjedi protiv Španjolske i Njemačke. Nadam se prolasku dalje s četiri boda", samouvjeren je Francuz koji je za svoju momčad postigao tri gola.

Vezane vijesti

Izbornik Claude Onesta smatra da je utakmica bila ozbiljna te da Tunis nije namjeravao 'jeftino prodati svoju kožu': "Za prvu utakmicu Prvenstva, prošlo je sasvim dobro. Dosta smo trčali, odigrali smo dobru obranu... Uznemirio me crveni karton za Karabatića, no potrudili smo se da to ne utječe na momčad, pa smo Fernandeza ostavili u igri nešto dulje no što bih to želio."

Luc Abalo je s krila postigao pet golova, a o utakmici je rekao: "Najviše moramo poraditi na napadu, dok je obrana, kad se zagrijala, odradila dobar posao. Bilo nam je teško u napadu prolaziti Tunižane, suci nisu baš dobro radili svoj posao."

Arnaud Bingo, također igrač s krila, postigao je dva pogotka, a o utakmici protiv Tunisa je rekao: "Moja je jedina želja bila da uđem na teren i da zaigram. Mislim da je utakmica bila sasvim u redu, sad moramo zadržati tempo, dizati se iz utakmice u utakmicu, pa ćemo uskoro biti spremni i za velike protivnike."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

RukometSP 2011.
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!