Vodeni sportovi

Rudić odabrao 14 za Italiju

Maja Giljanović • ponedjeljak, 17.01.2011.
Rudić odabrao 14 za Italiju
Foto: Sandro Donda

Izbornik europskih prvaka Ratko Rudić objavio je popis 14 igrača za utakmicu trećeg kola kvalifikacija Svjetske lige protiv viceprvaka Europe Italije u Bariju 25. siječnja.

25. siječnja u Bariju europski viceprvak Italija u trećem kolu kvalifikacija za nastup na završnom turniru Svjetske lige dočekuje prvaka Europe Hrvatsku, a hrvatski je izbornik Ratko Rudić objavio popis putnika na kojem je 14 igrača.

Hrvatska će se Settebellu u prvom susretu nakon 11. rujna prošle godine i slavlja u finalu Europskog prvenstva u Zagrebu suprotstaviti u sastavu: golmani Josip Pavić (Mladost) i Mirko Nižić (Jug), bekovi Damir Burić (Pro Recco), Andro Bušlje (Jug) i Ivan Buljubašić (Mladost), vanjski Samir Barać (Primorje), Frano Karač (Mladost), Sandro Sukno (Jug), Miho Bošković (Vasas), Pavo Marković (Jug) i Maro Joković (Jug) i centri Petar Muslim (Mladost), Nikša Dobud (Jug) i Igor Hinić (Mladost).

Vezane vijesti

Na Savi je učitelj Rudić učeniku Alessandru Campagni očitao lekciju, Hrvatska je odigrala utakmicu iz najljepših snova, slavila 7:3, a posebno je nadahnut bio Pavić koji je na golu izludio Talijane i upisao 15 obrana. Bošković i Bušlje su postigli po dva gola, a lopte su iza leđa Stefana Tempestija slali i Muslim, Joković i Barać.

Obje reprezentacije nakon prve dvije utakmice u Skupini C imaju dvije pobjede, Hrvatska je pobijedila Nizozemsku u Dubrovniku 15:7 i Grčku u gostima 10:4, a Italija Grke na svom bazenu 11:6 i Nizozemce vani 16:6.

Ovogodišnji finalni turnir Svjetske lige igra se u Firenzi i Talijanima je kao domaćinu nastup zajamčen, a teško je i zamisliti da drugi putnik iz Skupine C neće biti Hrvatska.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik19.01.2011. u 13:40
    stvarno mislim da bi autorica ovog teksta već trebala znati da Muslim više mnije centar nego valjski..i to već par godina
    Obrisan korisnik
  • ALGHAZANTH18.01.2011. u 15:15
    Imamo jaču momčad od Talijana, to bi trebalo potvrditi pobjedom bez obzira što se igra u gostima.
    ALGHAZANTH
  • matbaric18.01.2011. u 13:42
    Maestro Rudic, the best of the best
    matbaric