Vodeni sportovi

Europski prvaci u Bariju

Maja Giljanović • utorak, 25.01.2011.
Europski prvaci u Bariju
Foto: Sandro Donda

Čarter-letom iz Dubrovnika hrvatski su vaterpolisti u ponedjeljak otputovali u Bari na utakmicu trećeg kola kvalifikacija Svjetske lige, europski prvaci i viceprvaci Europe sastaju se prvi put nakon finala Europskog prvenstva u Zagrebu 11. rujna.

Prvake Europe prvi jači test u Svjetskoj ligi čeka u utorak u 20.30 sati i to protiv viceprvaka Europe u njihovom bazenu u Bariju, a na let su se ukrcali Josip Pavić, Mirko Nižić, Damir Burić, Andro Bušlje, Ivan Buljubašić, Samir Barać, Frano Karač, Sandro Sukno, Miho Bošković, Pavo Marković, Maro Joković, Petar Muslim, Nikša Dobud i Igor Hinić.

Četiri mjeseca od finala Europskog prvenstva u Zagrebu koje je Hrvatskoj osiguralo prvu europsku zlatnu medalju u povijesti (7:3) dočekuju ih Valentino Gallo, Fabio Baraldi i Zeno Bertoli (Posillipo), Matteo Aicardi, Deni Fiorentini i Massimo Giacoppo (Savona), Stefano Tempesti, Maurizio Felugo, Pietro Figlioli, Alex Giorgetti, Niccolo Gitto i Giacomo Pastorino (Pro Recco), Christian Presciutti (Brixia), Arnaldo Deserti (Bogliasco), Giacomo Bini (Florentia) i Stefano Luongo (Camogli).

Svjetska liga, 3. kolo

Vezane vijesti

Skupina A
Španjolska - Srbija
Njemačka - Makedonija
Skupina B
Rusija - Crna Gora
Rumunjska - Turska
Skupina C
Grčka - Nizozemska
Italija - HRVATSKA

Susret koji sude Španjolac Jorge Cisneros i Rus Irfan Sadenkov donosi okršaj dviju u prva dva kola kvalifikacija Skupine C neporaženih reprezentacija. Talijani su nakon 11:6 protiv Grčke na domaćem bazenu i 16:6 u gostima protiv Nizozemske zbog jednog gola bolje gol-razlike na prvom mjestu ispred Hrvatske koja je pobijedila Nizozemsku u Dubrovniku 15:7 i Grčku u gostima 10:4.

Kako je Italija domaćin ovogodišnjeg završnog turnira Svjetske lige izabranicima Alessandra Campagne plasman je automatski osiguran, a Firenzu će zbog toga vidjeti i drugi sudionik Skupine C za kojeg je teško zamisliti da neće biti Hrvatska.

Maro Joković je pred polazak izjavio: "Utakmica u Bariju prvi je pravi test nakon Europskog prvenstva, Talijani su odlični, pokazalo su to i u Zagrebu, a tim su opasniji što igraju pred svojim navijačima. Čeka nas teška utakmica, ali idemo po bodove".

U Skupini A viceprvaci svijeta Španjolci u Barceloni dočekuju svjetske prvake Srbiju u utakmici kojom se obilježava 90. godišnjica vaterpola u Kataloniji: "Španjolci zaslužuju sav respekt, ali nismo došli na izlet. Želimo dati najviše što u ovom trenutku možemo, pobjeda bi nam uvelike olakšala posao što se kalendara priprema tiče", izjavio je izbornik Srbije Dejan Udovičić. Srbija je na čelu tablice ispred Španjolske na drugom mjestu, a Njemačka koja je u trećem kolu domaćin Makedoniji drži treće mjesto.

U Skupini B Crna Gora nakon lekcija Turskoj (16:2) i Rumunjskoj (15:6) po treću pobjedu putuje u Rusiju i autsajdera Tursku dočekuje Rumunjska, a u drugoj utakmici naše Skupine C Grčka je unaprijed upisala prve bodove protiv nedoraslih Nizozemaca.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!