Rukomet

"Gorku čašu moramo popiti do dna"

Martina Oštrić • četvrtak, 20.01.2011.
"Gorku čašu moramo popiti do dna"
Foto: EPA

Posljednjeg dana susreta u skupinama reprezentacija Slovačke izgubila je od Južne Koreje. Za obje reprezentacije ta utakmica nije donosila apsolutno ništa, s obzirom da je Argentina, pobjedom nad Čileom, treća momčad iz ove skupine koja ide u drugi krug.

Slovački trener Zoltan Heister razočaran je prvenstveno neefikasnošću svoje momčadi. "Ja s klupe ne mogu zabijati golove, a mi ako ne zabijamo, nećemo ni pobijediti. U ključnim smo trenucima propustili nekoliko prilika, i tu smo izgubili šansu za pobjedu". Slaže se Heister s činjenicom da kod njegove momčadi postoji želja, no čini se da neke stvari na parketu nisu u stanju učiniti kako treba, nakon čega protivnik iskoristi priliku. "Očito gorku čašu moramo popiti do dna".

Radoslav Antl parao je korejsku mrežu devet puta, i uz Martina Stranovskog bio jedan od najboljih Slovaka na terenu. On smatra kako je i u današnjoj utakmici nedostajalo kvalitete, no barem je bilo više borbe i trčanja. "No, danas to jednostavno nije bilo dovoljno". Gubljenje bodova ali i igra slovačke reprezentacije na Svjetskom prvenstvu vrlo su mu teško pali, a najavio je i oproštaj od reprezentacije. "Koliko loše igra ova reprezentacija, ovo još nisam vidio. Nadam se samo kako će u budućnosti biti bolje", završio je.

Vezane vijesti

Slovačka je natjecanje završila sa samo jednim bodom na kontu. No, veći problem od toga i od loše igre je loše psihičko stanje reprezentacije i upiranje prstiju jednih prema drugima. Čini se da će u Savezu morati malo više proraditi na tom problemu žele li i dalje sudjelovati na velikim natjecanjima.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

RukometSP 2011.
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • ALGHAZANTH20.01.2011. u 23:07
    A to dno je, sve se čini, jako duboko...
    ALGHAZANTH