Rukomet

Mirko: "Sa mnom ovakvim ni protiv Australije"

Iz Malmö Arene:Tomislav Pacak, Ivan Omazić • četvrtak, 20.01.2011.
Mirko: "Sa mnom ovakvim ni protiv Australije"
Foto: Dario Dodić

Oba naša golmana su nakon utakmice u kojoj su upisali, po službenoj statistici, četiri obrane, bila potištena. Mirko Alilović i Marin Šego bili su kao "na streljani"...

Posebno je razočaran bio Mirko Alilović, koji nije imao puno riječi: "Sa mnom ovakvim ne možemo zaustaviti ni Australiju."

Njegov kolega na vratima, Marin Šego, bio je nešto rječitiji: "Što da vam kažem? Ne mogu vjerovati da ovakve večeri postoje, prvo Aliloviću, onda i meni. Stvarno sam tužan i razočaran, nema teorije da smo im mogli parirati s naše četiri obrane u cijeloj utakmici. Da smo imali desetak obrana, onda bi ova utakmica bila sasvim drugačija. Ne može čovjek vjerovati da se ovakvo što može dogoditi."

Blaženko Lacković je nakon toga rekao: "Mislim da smo odigrali jako dobro prvo poluvrijeme. Mislim da smo mogli u tom dijelu povući na četiri gola razlike, no na kraju se dogodilo nekoliko pogrešaka, nekoliko prodanih lopti i eto."

Posebno je slabo bilo drugo poluvrijeme, što je Lacković komentirao: "U drugom poluvremenu smo pali. Znamo da oni igraju brz rukomet svih 60 minuta, da imaju širinu u napadu i da guraju loptu prema naprijed. Mi smo izgubili konce i nažalost, nismo se znali vratiti u utakmicu. Što se tiče sudaca, neka drugi pogledaju snimke, neka ih drugi ocjenjuju i svaki od novinara i navijača je sve vidio."

No, Lacković naglašava da je svaki od Kauboja dao sve od sebe: "Mi igrači tu igramo utakmice, ostavljamo srce na terenu ako treba i danas smo ga ostavili, to nam nitko ne može prigovoriti. Izgubili smo dva boda, ali s tri pobjede i dalje imamo šanse i matematički je točno da mi možemo doći do polufinala. Sada nas čekaju utakmice koje trebamo pretvoriti u pobjede i sve je moguće."

Također naš Lac smatra da ne treba gubiti nadu: "Trebamo biti pozitivni. Švedska je nakon poraza od Argentine pokazala neke znakove nesigurnosti. To je reprezentacija koja ima odlične pojedince. I Nijemci kao domaćini nisu krenuli odlično da bi ipak na kraju stigli do zlata, tako da će nam sigurno biti teško. I oni imaju odličnih vanjskih igrača i mislim da mogu ponuditi odličan rukomet."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik22.01.2011. u 00:43
    eh da bar imamo trenera a ne klauna sve bi bilo lakse...
    Obrisan korisnik
  • klon21.01.2011. u 17:08
    naši golmai su sinoć igrali graničara :D
    klon
  • Obrisan korisnik21.01.2011. u 10:39
    barem si svjestan da si jučer 'kraljevski' zasrao! čitavo ovo SP braniš kao baba! trgni se.....jer ako budemo imali samo po 6-7 obrana po tekmi, ne mogu nas izvući ni 2 balića, 2 vorija! TRGNI SE!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik21.01.2011. u 00:59
    problem je što obrana danas nije napravila sve skupa više od 10 faulova. a onda se neki genijalac u IHF-u sjeti da se najboljim obrambenim igračem proglašava onaj s najviše blokada - pa nije to košarka! u rukometu blokirana lopta lako završi u rukama protivnika, dok je faul uvijek prekid napada... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik21.01.2011. u 00:17
    ajde mirko možeš ti to pa nisi zaboravio branit...par obrana i sve će drukčije funkcionirat.argentina je dobra šansa da se razbraniš
    Obrisan korisnik