Rukomet

Šola: "Mirko nije bio spreman"

Ivana Strahija • petak, 21.01.2011.
Šola: "Mirko nije bio spreman"
Foto: Davor Sajko

Hrvatska rukometna reprezentacija prespavala je noć i nakon što su se slegli dojmovi spremna je za nastavak natjecanja. U njemu sigurno neće biti jednog od dva dosadašnja vratara Hrvatske.

Jedan od najpozvanijih objasniti što se dogodilo s hrvatskim vratarima bio je njihov trener, sam legendarni golman, Vlado Šola: "Dogodilo se to da smo forsirali Mirka za prvog golmana, a on za to nije bio spreman u glavi. To je moja prva pogreška, koju sam dopustio da se dogodi."

Tome je dodao: "U klubu sam uspio dignuti Šegu, koji je bio na izlaznim vratima i vjerovat mu, što je on vratio na najbolji način i pokazao je da može biti dobar golman. Drugi bi treneri vjerojatno nakon priprema u kojima golman dobro brani, više šanse dali onom "prvom" golmanu, ja to nisam uradio i dobio sam Šegu koji je u Ligi prvaka bio izvrstan. U principu u reprezentaciji ne bi trebalo biti prvog, drugog i trećeg golmana, svi su oni isti samo je pitanje tko je u boljoj formi."

Hoće li slabo izdanje hrvatskih vratara imati posljedice? "Sigurno ću promijeniti jednog od njih, imamo Pešića. Dao sam im dva sata vremena da porazgovaraju jedan s drugim, da razmisle i da mi kažu što su odlučili, koji je spremniji. Vidjet ćemo iz toga i koliko su spremni dati za reprezentaciju", kaže Šola. Hrvatska eventualnu promjenu mora prijaviti do 19 sati danas navečer.

Izbornik Slavko Goluža pak je rekao: "Nakon ove noći i nakon što smo prespavali nadam se bistrijim glavama, bez toga nema napretka. Igrači trebaju uzeti dio odgovornosti na sebe, pojedinci priznati svoje greške. No, ipak treba pozitivno razmišljati i na taj se način pripremati za ostatak natjecanja."

U nastavku natjecanja Hrvate očekuje Argentina, koja je u Skupinu II prenijela dva boda i +4 u gol razlici. Goluža kaže: "Argentinci su neugodni protivnici, brzi, dosta agresivni i pokretljivi. Posebnost im je to što imaju jednog malog srednjeg igrača, brzog i eksplozivnog."

Još je izbornik dodao: "Sve je u našim rukama. Nismo prvi puta u ovakvoj situaciji, bili smo u njoj već X puta. Mi smo obitelji tako se treba ponašati, i kad je dobro i kad je loše."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik22.01.2011. u 13:55
    e pa majstore šola, ako si ga forsao, a on nije psihički spreman biti 1.golman repke-podnesi ostavku na mjesto trenera vratara! jer zbog tebe smo prenjeli samo 1 bod u drugi krug! ako su naši golmani u prvih 5 tekmi imali 50 obrana (što je malo s obzirom na 3 laka protivnika), to je tvoja krivica... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik22.01.2011. u 12:13
    tako je majstore!dosta vise pljuvanja po goluzi nije psiholog ko lino al bit ce dobar
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik22.01.2011. u 10:44
    Šola, dajem ti sat vremena da razmisliš - jesi li ti trener golmana ili izblajhana karikatura s RTL-a!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik22.01.2011. u 10:43
    Ma treba Sola opet stati na gol!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik22.01.2011. u 08:15
    Ma gdje ima da selektor izjavi prvi golman je neprikosnoven bez obzira kako branio !!! Izbor golmana je zaista blago cudan po mom sudu,pa za tog Pesica nisam ni cuo da je branio proslu sezonu i gdje brani taj uopce ? Izjave Slavka Goluze su uzasne prije i nakon utakmica.On ne brine o drugim ekipama... [više na forumu]
    Obrisan korisnik