Rukomet

Alilović ostaje!

Ivana Strahija • petak, 21.01.2011.
Alilović ostaje!
Foto: Dario Dodić

Nakon lošeg vratarskog prvog dijela Svjetskog prvenstva, Mirko Alilović ostat će na vratima hrvatske rukometne reprezentacije, dok će Ivan Pešić ući na popis umjesto Marina Šege...

Kako doznaje Sportnetova švedska ekipa, Mirko Alilović ostat će jedan od dvojice vratara na popisu Hrvatske za utakmicu protiv Argentine. Odlučeno je naime da će Ivan Pešić, treći vratar kojeg je Slavko Goluža poveo u Švedsku, ući na popis umjesto Marina Šege.

Pešić je inače vratar Croatia osiguranja, dakle Šegin klupski kolega, ima 22 godine i do sad je upisao dva nastupa u dresu hrvatske rukometne reprezentacije.

Odluku tko će ostati u sastavu, a tko ostati po strani, pomogli su treneru golmana Vladi Šoli donijeti i sami Alilović i Šego. Šola je smatrao da će iskrenim međusobnim razgovorom njih dvojica najbolje procijeniti tko je spremniji za nastavak, kazao je novinarima naš slavni reprezentativni vratar nešto ranije.

U dosadašnjem tijeku natjecanja, prema službenoj IHF statistici, Marin Šego je u pet utakmica odigrao 101 minutu i obranio 16/59 šuteva, dakle imao je 27-postotnu učinkovitost. Mirko Alilović je u pet utakmica skupio 199 minuta i obranio 32/98, odnosno bio je učinkovit u 32 posto slučajeva.

Trenutno najbolji golman prvenstva je Francuz Douda Karaboue s 29/56 odnosno 51,8 posto obrana, na drugom je mjestu Johannes Bitter iz Njemačke s 52/115 (45,2 posto), dok je treći Šveđanin Mattias Andersson s 37/84 (44 posto).

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik22.01.2011. u 13:30
    bez 40% uspješnosti golmana medalja je nedostižna.....to vrijedi već najmanje 10 godina u rukometu! ako se alilović ne trgne, a pešić ne 'poludi' nećemo se dobro provesti protiv poljaka i šveda, iako ni jedni ni drugi nisu nešto. a i s gaučosima ćemo se mučiti! ali i obrana mora biti agresivnija... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • anunaki22.01.2011. u 06:53
    Uvik mi je bio simpatican i drag taj Alilovic, valjda zbog njegovog profila, kad ga vidim uvik mi digne raspolozenje, salu na stranu! Momak je solidan golman i najbolje sto imamo, na stranu to da je medju trojicom triba bit jedan iskusni vratar, no sto je tu je, golmani su cudne biljke, njima je... [više na forumu]
    anunaki
  • Obrisan korisnik22.01.2011. u 02:56
    da kod slabije ekipe koja nema obranu je obicaj da su golmani najjace karike poanta price,samo su dva golmana u top 20 s manje od 80 udaraca prema golu...nasih nema ni blizu,jer zadnji je madjar fazekas s prosjekom od 36% obrana po utakmici,mislim da kod nas alilovic ima 31 ili 32%....dakle... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • cameosis22.01.2011. u 02:13
    da ... a koliko puta se pucalo na gol alžira i koliko su ipak golova popili? uspoređuj ih u najmanju ruku s momčadima iz kategorije hrvatske. kod slabijih momčadi će uvijek iskočiti vratar, to ništa ne znači.
    cameosis
  • Obrisan korisnik22.01.2011. u 00:32
    Ajde golmani protegnite krakove!!!
    Obrisan korisnik