Rukomet

Njemačka uoči Islanda najavila buđenje

Mihaela Bradovski • subota, 22.01.2011.
Njemačka uoči Islanda najavila buđenje
Foto: Kristijan Komarica

Prvog dana natjecanja u skupini I sastat će se reprezentacije Španjolske i Norveške, Njemačke i Islanda te na kraju današnjeg programa Francuske i Mađarske. Francuzi očekuju povratak uvjerljivim pobjedama, španjolski kadar protiv posljednjeplasirane Norveške želi poraditi na dosadašnjem dojmu, dok Brand i društvo najavljuju igre kakve su trebali pružati od prvoga dana...

Francuska - Mađarska, 20:45

Reprezentacija Francuske u posljednjem je kolu skupine A ugrabila tek bod iako se tokom velike većine susreta činilo kako će pred njom pasti i Španjolska. No bez obzira na polovičan uspjeh iz tog okršaja aktualni su prvaci i dalje najveći favoriti za osvajanje još jedne titule, a velike doze kritika koje su igrači Claudea Oneste uputili sami sebi sigurno će ih u puno težoj skupini I udaljiti od pomisli na bilo kakvo opuštanje. Kalkulacije bilo kakve vrste te pomisao na povremeno odmaranje najvažnijih pojedinaca od danas će i Francuzi ostaviti za sobom. Onesta će protiv Mađarske pokušati poštedjeti tek lakše ozlijeđenog Baracheta.

Claude Onesta, izbornik Francuske: "Svjestan sam da u trenucima pada nisam pronašao rješenje i prave riječi kako bismo izbjegli remi. Zbog toga krivicu preuzimam na sebe. Prerano sam odlučio zatvoriti susret, to je jedina istina. U tim jedinim slabijim minuta na Prvenstvu nisam bio ništa bolji od svojih igrača. Da, ovo ide na moju dušu. Do Mađarske ovo će biti davno zaboravljeno, već ćemo se sada u autobusu uhvatiti detaljne analize svih pogrešnih koraka i odluka. Uvjeravam vas, ovo nam od sutra neće raditi nikakve smetnje."

Lajos Mocsai, izbornik Mađarske: "Odustati? Nema šanse! Ako za ništa drugo borit ćemo se za to da rukometnoj javnosti prezentiramo što više naših kvaliteta. Bit će teško, ali teško je bilo i do sada. Ovaj se kadar ne boji izazova koji slijede."

Valero Rivera, izbornik Španjolske: "I drugi krug Europskog prvenstva u Austriji započeli smo s tri boda na kontu i na kraju ipak nismo dohvatili polufinale. Za velike riječi treba pričekati još neko vrijeme. Istina, dohvatili smo bod koji nitko nije očekivao, pa čak niti mi sami, ali na velikim natjecanjima nijanse odlučuju o tome hoćete li biti pozitivno iznenađenje ili će vam se dogoditi poniženje."

Kristian Kjelling, reprezentativac Norveške: "Borit ćemo se u svakoj utakmici, želimo našim protivnicima što više otežati planove koje imaju. Norveška se neće predati. Što se Španjolske tiče, bit će teško ako se Šterbik razbrani, ali i za njih imamo spremnu taktiku - smanjiti broj njihovih kontranapada i pripaziti na Entrerriosa."

Heiner Brand, izbornik Njemačke: "Nakon prvog kruga svi smo sjeli i porazgovarali o onome što smo prošli i o onome što nas tek očekuje. Vidjet ćete revitaliziranu Njemačku. Uvjerenja sam da možemo slaviti u sve tri utakmice, no za to ćemo naše pogreške morati svesti na minimum. Dosta je darivanja protivnika."

Gudmundur Gudmundsson, izbornik Islanda: "Njemačka je reprezentacija koju svakako možemo pobijediti, ali ne zavaravamo se, bit će najozbiljniji protivnik do sada. Svjesni smo da će se puno toga morati poklopiti, a čujemo da naše utakmice kod kuće obaraju rekorde gledanosti. Nije lako nositi se s takvim pritiskom."

U prvom kolu drugog dijela natjecanja na suprotnoj će se strani parketa naći mađarska vrsta. Rukometaši Lajosa Mocsaija iz skupine B prenijeli su bod manje i u ovoj će utakmici dati sve od sebe ne bi li uspjeli kreirati iznenađenje i još malo zadržati šanse za plasman u polufinale. Mađari su posebno ponosni na svoju izvedbu protiv Norveške koja je, prema njihovim riječima, upala u taktičku zamku i nije imala dovoljno snage za završnih desetak minuta. Bit će ovo posljednja utakmica dana.

Španjolska - Norveška, 16:15

A prvi će na teren izaći sastavi Španjolske i Norveške. Zahvaljujući upravo bodu kojeg su otrgnuli Francuzima reprezentativci Španjolske unijeli su zanimljivost u ovu skupinu, a sebi osigurali lijep pogled uoči prvog dvoboja drugog kruga. Kakav će on biti nakon današnjeg dana u velikoj će mjeri ovisiti o njima samima. Tri prenesena boda u usporedbi s igrom i dojmom veći su kapital od onoga što im je objektivno trebalo pripasti. Deset odličnih minuta protiv Francuske, kašljucanje protiv Tunisa i ponovno odlična tek završnica u okršaju s Njemačkom u ovoj fazi natjecanja neće biti dovoljno.

Osim korekcije dojma Norveška će u nastavku Prvenstva pokušati ozbiljno korigirati i bodovni učinak, no u ovoj konkurenciji, bez osvojenog boda i s još uvijek friškim sjećanjem na jedva izbornu pobjedu protiv Brazila teško će bilo koga uvjeriti da je spremna i sposobna favoritima pomrsiti račune. Ipak, odgovor na poneka otvorena pitanja dat će upravo ovaj dvoboj jer Španjolska baš kao i Hedinov kadar još niti jednom nije odigrala (protiv ozbiljnijih protivnika) veći dio susreta u visokom ritmu.

Njemačka - Island, 18:30

Sastav Heinera Branda protiv Francuza nije imao prevelike šanse doći do pokojeg boda, no za poraz od Španjolske najveća krivica leži upravo unutar njegovih redova. Baš kao i Francuska u posljednjem dvoboju, i njemačke vrsta dopustila je Španjolskoj da u završnim minutama dođe do zraka i kraj utakmice dočeka s rukama u zraku. Iako je ta utakmica bila neizvjesnija, Nijemci su imali više nego solidne izglede za slavlje. Njemačka je s obzirom na svoje najave razočarala, u skupinu I nije prenijela niti bod, no rezerva koja postoji u njihovoj igri čini ih opasnim protivnikom.

Maksimalan Island u ovu će utakmicu ući kao favorit, tokom prvoga dijela Prvenstva pokazao je tek poneku slabost i s nestrpljenjem se očekuje njihov okršaj s Francuzima. Dobra uvertira za to bit će upravo sudar s Nijemcima koji od danas najavljuju svoje pravo lice. Islandska čvrstoća i agresivnost protiv njemačke kakvu Brand napokon očekuje mogla bi ponuditi zanimljiv dvoboj. Igru bi mogla razbijati tek brojna isključenja - Islanđani su do sada zaradili njih 23, a Njemačka jedno manje.

SP 2011. - Skupina I

  • Rezultati
  • Ljestvica

1. kolo

Španjolska32:27Norveška
Njemačka27:24Island
Francuska37:24Mađarska
1Francuska (+3)3160:129+319
2Španjolska (+3)3148:127+219
3Island (+4)3137:141-44
4Mađarska (+2)3127:147-204
5Norveška 3133:143-102
6Njemačka 3124:142-182

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

SP 2011. - Skupina I

  • Rezultati
  • Ljestvica

1. kolo

Španjolska32:27Norveška
Njemačka27:24Island
Francuska37:24Mađarska
1Francuska (+3)3160:129+319
2Španjolska (+3)3148:127+219
3Island (+4)3137:141-44
4Mađarska (+2)3127:147-204
5Norveška 3133:143-102
6Njemačka 3124:142-182

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik22.01.2011. u 15:56
    island će unakaziti njemce....švabe su danas, kao i švedi tek prosječna repka, kakvih u europi ima tucet. francuzi će se mučiti s mađarima prvo poluvrijeme, ali na kraju id dobijaju sa 5-6 razlike. španjolci će isto tako, lako dobiti norvešku.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik22.01.2011. u 15:12
    spanjolci i francuzi idu uvjerljivo danas...island,hm vidjet cemo mislim da bi u nekakvom run'n'gunu morali dobiti njemce ipak
    Obrisan korisnik
  • matbaric22.01.2011. u 11:30
    Biti ce ovo zanimljiva tekma, da vidimo di stoje dvije repke....
    matbaric