Rukomet

Lacković: "Obrana odlična, napad pametan"

Ivana Strahija • subota, 22.01.2011.
Lacković: "Obrana odlična, napad pametan"
Foto: Dario Dodić

Nakon 36:18 teško je sjetiti se da je Argentina pred par dana s Poljskom skoro remizirala, na kraju izgubila -1, a da je domaću Švedsku na žalost navijača i pobijedila. Blaženko Lacković i Domagoj Duvnjak nude svoje impresije.

Da je utakmica za Hrvate bila odlična, potvrdio je i 'leteći Lac': "Jako nam je teško bilo nakon poraza od Danske, ali smo skupili glave i odlučili pokazati karakter. U utakmicu smo ušli zrelo, obrana je bila konstantno odlična a napad pametan", kaže Lacković.

S time se u potpunosti slaže Domagoj Duvnjak: "Ova nam pobjeda mnogo znači, jer Argentina nije bezvezna ekipa, imaju puno igrača iz španjolske lige. Sad izgleda da smo imali lak posao ali nije bilo baš tako."

Pa u čemu je onda bio problem? "Treba se vratiti na početak i sjetiti se kako smo teško igrali u prvom kolu protiv rumunja i digli se tek u drugom dijelu. U iduće dvije utakmice nije bilo problema, ali sa Srbima nismo imali sreće i bilo nam je jako teško igrati. Zatim nas je Danska potpuno razvalila, igrali su kao na domaćem parketu, a mi smo sami sebi napravili zabrinjavajuću situaciju", rekao je HRT-u Lacković.

Za današnju utakmicu pristup je bio sasvim drukčiji: "Lac je sve rekao, dogovorili smo se ostaviti srce na parketu, moralo je biti rezultata. No, ništa još nije gotovo, imamo pred sobom još dvije velike i teške utakmice", kaže Duvnjak.

Sutra Hrvatske od 18,15 igra protiv Šveđana, domaćina, u Malmöu: "Domaćini su uvijek najteži protivnici, imat će punu dvoranu navijača. Ne smijemo si dozvoliti pad kao protiv Danaca, pokloniti im 2-3 lopte za odvajanje. Moramo pokazati da smo protiv Danaca naučili nešto. Kvalitetu imamo, treba je samo pokazati."

Domagoj Duvnjak je zaključio: "Znamo kako je nama bilo igrati pred domaćom publikom, kako nas je nosila. Mislim da smo opasni na svakoj poziciji, imamo po dva vrhunska igrača, idemo to pokazati."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik22.01.2011. u 23:08
    naravno da imamo kvalitetu....takav broj kvalitetnih igrača ima samo još francuska! ako ovako odigramo i sutra, nemaju švedi ni 1% šansi! samo hrabro sutra dečki....i psihički se pripremite na to, da će nas suci krasti!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik22.01.2011. u 20:24
    Bravo Alilovicu! Konacno smo i to docekali. Samo tako nastavi i sa ovakvom igrom obrana/napad, nema straha!
    Obrisan korisnik