Rukomet

Goluža: "Neće nam biti lako, ali neće ni njima"

Iz Lunda:Tomislav Pacak • subota, 22.01.2011.
Goluža: "Neće nam biti lako, ali neće ni njima"
Foto: Dario Dodić

Slavko Goluža na jedan je dan mogao odahnuti – momčad mu je pružila daleko najbolju igru na ovom SP-u, od prve do zadnje minute sve je funkcioniralo perfektno, pa je Argentina upisala poraz od 36:18 kakav se obično ne viđa u drugoj fazi SP-ova...

Nakon pobjede u kojoj se od svih igrača iz zapisnika samo obrambeno odlični Gojun i vratari ne upišu u strijelce teško izbornik može biti nezadovoljan:

"Veliko priznanje mojim dečkima na pravoj muškoj igri kako Hrvatska mora igrati. Prava obrana na čelu s Mirkom je način kako mi moramo igrati. Nije bilo lako pripremiti momčad nakon ove dvije utakmice s Danskom i Srbijom, u tome smo uspjeli, malo smo ih opustili i nadam se da smo se kroz ovakvu utakmicu riješili grča. Utakmicu posvećujemo Ivici Udovičiću kojem je danas rođendan."

Mirko Alilović: Izbornik je sve rekao. Čestitke momcima jer je bilo teško podići glavu nakon dva loša rezultata. Bili smo u bunaru. Ovom pobjedom nismo ništa napravili, sutra nas čeka dvostruko teža utakmica sa Švedskom. U busu se treba proveseliti, a onda odmah razmišljati o Švedskoj. Ako ovako nastavimo, smijemo se nadati najboljem.

Bez obzira na sve pozitivno u samoj igri, za momčad je, uz bodove, najvažnije što je titula igrača utakmice pripala Mirku Aliloviću. Jasno je da bez pravog Mirka u predstojeća dva sudbonosna ogleda Hrvatska teško može do polufinala:

" Ja sam odlučio da on ostane u kadru, imam povjerenja u njega i ne vidim čemu drama. Nije imao svoj dan protiv Danske, ali znao sam da to mora doći i vjerujem da je to to."

Goluža je još jednom objasnio zašto "važe" između ofenzivno puno boljeg Buntića i obrambeno solidnijeg Kopljara: "On ima svoje role. Morate shvatiti da ne možemo mijenjati tri igrača obrana-napad. Jedan dio obrane onda mora trpjeti. Na kraju sam morao malo i odmoriti neke igrače, od Vorija do Ivana. Morao sam dati minutažu svim igračima jer ih moram sve imati na raspolaganju."

Nakon službenog dijela konferencije za novinare, Goluža je hrvatskim novinarima priznao kako je bilo teško pripremiti momčad nakon perioda u kojem je puno toga otišlo u negativnom smjeru:

Eduardo Gallardo, izbornik Argentine: Čestitke Hrvatskoj koja je odigrala savršenu utakmicu. Mi nismo igrali dobro i to je urodilo ovakvim rezultatom.

Damian Migueles, argentinski reprezentativac: Hrvatska je igrala jako dobro. Mi smo izgubili puno lopti što je rezultiralo njihovim kontrama, a mi smo bili slabi…

"Bilo se teško pripremiti za ovu utakmicu, a upravo ta pobjeda nam je trebala da se vrati samopouzdanje. Od samog početka, još od ozljeda Duvnjaka i Kopljara, pa i prvih utakmica, pa Srbije i Danske, pa slabi vratari, nije štimala ni obrana – zato nam je trebala ovakva utakmica. Čestitke na borbenosti, na brzoj igri u polukontri i kontri."

Šveđani će biti zahtjevan protivnik pred svojom publikom: "Čeka nas teška i zanimljiva utakmica. Šveđani su favoriti jer igraju kod kuće, pred punom dvoranom. Mislim da to nama može biti samo dodatan motiv. Dobro ćemo se pripremiti, napravit ćemo sve za slavlje. Treba dati maksimum u obrani, tražiti šansu u polukontri. Želim da izginemo na terenu, a vidjet ćemo hoće li to biti dovoljno. Neće nam biti lako, ali neće ni njima."

Goluža je procijenio da su Danska i Švedska "tu negdje" po kvaliteti, ali u odnosu na ogled s Danskom, vjeruje da je Hrvatska jača za protiv Argentine stečeno samopouzdanje.

Na kraju, izbornik je priznao kako ni njemu nije lako proteklih dana: " Želim se malo opustiti, pokosila me i gripa, pa se moram vratiti u život s vitaminima. Pogledat ću švedske utakmice, imamo malo vremena za pripremu."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik23.01.2011. u 02:29
    napokon smo igrali rukomet valjda će nastavit kako su započeli,ja mislim da nije još kasno.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik23.01.2011. u 01:43
    Gledam sutrašnju ponudu na Bwin kladionici i zaista se nisam nadao da će tako nizak koef.biti na našu pobjedu,naime koef.glasi 1.50,očekivao sam negdje oko 1.80 do 1.90 na naše,ali svejedno uvjeran sam u pobjedu,još i više od kladionice :)!!
    Obrisan korisnik
  • matbaric22.01.2011. u 23:29
    E dogodilo se sto sam ocekivao, raspored druge grupe nam totalno ide na ruku. Dobili samopouzdanje s ARG, sutra treba grist protiv ŠVE. i poljake onda imamo jer nam leze.... Sutra je tekma za medalju, AJMOOOOO
    matbaric
  • Obrisan korisnik22.01.2011. u 23:17
    Mi sutra moramo i hoćemo dobiti Švede,naravno treba paziti na suce,i igrati što jednostavnije bez kompliciranja,onda kad dobijemo Švede u zadnjem kolu nam je dosta samo neizgubiti od Poljaka i u polufinalu smo,a tamo nas čekaju Francuzi ako bog da!!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik22.01.2011. u 23:16
    ma danci su nas dobili (ali ne razvalili...poraz od 5 razlike je pristojan) jer su nam golmani imali katastrofalan dan, kakav im se neće dogoditi sljedećih 5 godina, a ni obrana nije dala 100% od sebe! kad igramo 60 min, kako znamo i akd su golmani na zadatku, onda jednu savim solidnu momčad, kao... [više na forumu]
    Obrisan korisnik