Rukomet

Karabatić: "Obrana napravila razliku"

Ante Zovko • nedjelja, 23.01.2011.
Karabatić: "Obrana napravila razliku"
Foto: Kristijan Komarica

"Krivca" za francusko početno mučenje i krajnji uvjerljivi trijumf protiv Mađarske Nikola Karabatić pronašao je u - obrani.

Francuski su rukometaši otvorili drugi krug Svjetskog prvenstva uvjerljivom pobjedom protiv Mađarske (37:24). Iako su se svjetski prvaci u početku malo mučili, ubrzo je sve sjelo na svoje mjesto i mađarska je mreža napunjena do vrha.

"Bila je to sjajna utakmica. Bilo je malo teško na početku, ali nismo gubili glavu. Ostali smo koncentrirani, puni samopouzdanja u svoju igru i isplatilo se", ističe Nikola Karabatić. "Bili smo odlični krajem prvog poluvremena i u početku drugog tako da smo mogli dosta rotirati pred kraj."

Vezane vijesti

Francuski srednji vanjski nije dugo tražio razlog za slabi start utakmice: "Imali smo manjih problema s obranom, nismo bili dovoljno agresivni. Primili smo nekoliko golova koje obično ne primamo. Nedostajalo nam je agresivnosti, odlučnosti."

"Nije pomoglo ni to što se Omeyer mučio na golu." Izbornik Onesta to je i primijetio pa je na gol stavio Daoudu Karabouea, koji se puno bolje snašao. "Međutim, najvažnije je da smo ostali koncentrirani u napadu, držeći priključak sve dok nismo pronašli pravi ritam u obrani", rekao je Karabatić za Sports.fr.

Za Karabatića nema sumnje. Presudio je jedan faktor: "Obrana. Oni su bili prisiljeni upućivati teške šuteve koje je naš vratar hvatao i tako nama omogućavao lake pogotke iz kontri. Tako smo napravili razliku."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

RukometSP 2011.
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!