Rukomet

Kretzschmar tipuje na Francuze

Maja Giljanović • četvrtak, 27.01.2011.
Kretzschmar tipuje na Francuze
Foto: Kristijan Komarica

Enfant terrible svjetskog rukometa Stefan Kretzschmar u prognozama raspleta Svjetskog prvenstva u Švedskoj tipuje na Francuze. Godine, kaže Nijemac, prolaze, ali olimpijski pobjednici, europski i svjetski prvaci i dalje su najbolji.

Iako se od aktivnog bavljenja rukometom oprostio još 2007. olimpijski vicepobjednik iz Atene 2004. godine (protiv Hrvatske 24:26) Stefan Kretzschmar i dalje pobuđuje zanimanje medija. Enfant terrible svjetskog rukometa na Svjetskom prvenstvu u Švedskoj je suradnik jedne njemačke TV-postaje, radi intervjue u mix-zoni, a i njega intervjuiraju.

"Bavim se najboljim poslom na svijetu, plaćaju me da razgovaram s igračima koje znam u dušu i od kojih mi nije teško izvući informacije do koje nitko drugi ne može doći", smije se 37-godišnjak.

Francuski mediji Nijemca su pitali za viđenje raspleta Svjetskog prvenstva: "Kad kažem da je Francuska favorit i ne riskiram pretjerano, ali što mogu kad ste najbolja momčad svijeta. I to godinama, godine prolaze, ali i dalje ste nedodirljivi. Olimpijski pobjednici, svjetski i europski prvaci, pametnome dosta".

"Teško je zamisliti da netko drugi može do kraja, Francuska je, bojim se, dosadna. Nije li dosadno baš uvijek pobjeđivati?".

U čemu je najveća kvaliteta Francuza? "Teško je izdvajati pojedince iz savršeno uklopljene momčadi, ali Nikola Karabatić i Bertrand Gille briljantni su igrači. Nadalje istinska snaga francuske reprezentacije je činjenica da svaki igrač daje točno ono što izbornik od njega traži. Omeyer koji je najbolji golman svijeta i Abalo ogroman doprinos, uloga obrane je nemjerljiva, a posebno impresivna je i francuska fizička snaga".

Postoji li recept za Francuze? "Svakako, ali još ga nitko nije pronašao. Da sam ja protivnički trener možda bih pokušao izolirati Karabatića, bez njega to ne bi bila ista momčad".

Kretzschmar za prvake tipuje na Francuze, a protiv koga će izabranici Claudea Oneste obraniti naslov osvojen prije dvije godine u Hrvatskoj? "U finale će i Danci, čvrsti su, a imaju i golemu podršku s tribina. Ali protiv Francuske ni to im neće pomoći", zaključio je Kretzschmar.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

RukometSP 2011.
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik27.01.2011. u 15:54
    ako ih itko može zaustaviti, to su danci. igraju 'doma', imaju sudačku zaštitu, više čak i od žabara, imaju dobrog trenera i stvarno su super brzi u igri.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik27.01.2011. u 15:18
    Pa sve osim naslova Francuzima,bila bi skoro pa senzacija,ovo je najbolja i najjača rukometna reprezentacija ikada,djeluju moćno pa i strašno i bez Narcissea i G.Gillea!Onaj remi sa španjolcima,to su sami sebi krivi i to se jako teško može da ponovi!!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik27.01.2011. u 13:56
    uostalom,ako i promasi nikom nista...
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik27.01.2011. u 11:02
    a teško tipovati na francuze:) kao da tipuješ na blanku da će pobijediti u dijamantoj ligi, ili kao da tipuješ na janicu dok je skijala.
    Obrisan korisnik