Rukomet

Fernandez: "Zlatnih medalja nikad dosta"

Maja Giljanović • subota, 29.01.2011.
Fernandez: "Zlatnih medalja nikad dosta"
Foto: Kristijan Komarica

Stefan Kretzschmar se sredinom tjedna našalio i zapitao kako Francuzima ne dosadi iz natjecanja u natjecanje biti boljima od ostalih, a kapetan prve reprezentacije kojoj je uspjelo nanizati naslov olimpijskih pobjednika, svjetskih i europskih prvaka Jerome Fernandez napominje da nastupa u finalu i još više pobjeda nikad dosta.

Jerome Fernandez u nedjelju će protiv Danske zaigrati u svom šestom finalu na velikim natjecanjima u karijeri i najpozvaniji je da odgovori na pitanje koje je Francuzima sredinom tjedna postavio Stefan Kretzschmar.

Kretzschmar je svojim favoritima za odlazak do kraja na Svjetskom prvenstvu u Švedskoj proglasio aktualne prvake: "Godine prolaze, ali Francuzi su i dalje koplje ispred ostalih. Predobri su, toliko da su postali i zamorni. Nije li dosadno baš uvijek biti najbolji?"

Vezane vijesti

Fernandez je odgovorio: "Osjećaj je svaki put drugačiji, ali zajedničko svim mojim finalima je golemo zadovoljstvo i ponos. Nastup u finalu nikad ne dosadi, ne možete se zamoriti igranja utakmica za naslov pogotovo ne na reprezentativnom planu".

"Ovo su trenuci koji ostaju upisani zauvijek. Jednom kad prekinem aktivnu karijeru ponosno ću moći pratiti igre svojih nasljednika u majici s toliko zvjezdica svjestan koliki je bio i moj doprinos u stvaranju povijesti francuskog rukometa. Na svakom natjecanju tu povijest iznova pišemo i zato je svako finala i svaka zlatna medalja posebna".

Fernandez je komentirao i koliki je pritisak na njegovim i na leđima njegovih suigrača: "Branitelji smo naslova, olimpijski smo pobjednici i prvaci Europe i od nas se nije očekivalo ništa manje od prolaska u finale. Sve ispod toga bio bi neuspjeh i jedina smo momčad koja je na SP doputovala s takvim pritiskom. Teško je svakoj utakmici pristupiti kao da je finale i svaku odigrati sa 100 %, ali više-manje" (u Švedskoj su im Španjolci otkinuli bod, nap. a.) "upravo nam to posljednje tri godine polazi za rukom".

"Ponosan sam što moji suigrači iz natjecanje u natjecanje iznova odgovaraju izazovu. Nije to uvijek lako, osobito na tuđem terenu, sjetimo se samo prije dvije godine ambijenta u Hrvatskoj", izjavio je Fernandez i zaključio: "Ostala nam je još samo jedna prepreka, sanirali smo manje ozljede, pripremili taktiku i spremni smo sutra dati sve što imamo i u Francusku donijeti još jedno zlato".

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

RukometSP 2011.
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik30.01.2011. u 00:09
    Nadam se,jer imamo sjajne i medaljama okićene klince,ali nažalost rijetki od njih su preuzeli neku značajnu i bitnu ulogu u seniorskoj reprezentaciji,sa izuzetkom Čupića i na momente Duvnjaka!!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik29.01.2011. u 23:23
    Dario, sve se slažem. Uz nadu da će naši mlađi naraštaji pisati drukčiju povijest.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik29.01.2011. u 21:53
    To stoji,što kažeš,ali ipak je razlika i drugačije zvona zvone za gol poništen na 8 sek.do kraja i za gol poništen 8 minuta prije kraja.Imam dovoljno godina,pa znam jako dobro,kako su Nijemcima na desetak sekundi prije kraja poništili gol u finalu EP 2002 a taj bi im gol donio Euro zlato,isto tako... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik29.01.2011. u 21:16
    Dario ako ti suci ponište gol u zadnjih osam sekundi do kraja, ili osam minuta do kraja je svejedno ako je gol regularan. Ovo je samo puno očitije. U svemu ostalom je isto - suci su ti ukrali regularan gol (koji može odlučiti pobjednika). I nama su poništili gol zbog doskoka prije šuta iako smo na... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik29.01.2011. u 18:46
    To su sitnice,koje i nisu toliko bitne,a presudne sigurno nisu bile,13.minuta nismo dali gola u 2poluvremenu,a za to nisu krivi suci.2007 u polufinalu,Francuzima su čisti gol za pobjedu protiv Njemačke suci poništil na 8 sek.do krajai,e to je već nešto drugo!!!
    Obrisan korisnik