Rukomet

Nije za medalju, ali je važna

Ante Zovko • petak, 28.01.2011.
Nije za medalju, ali je važna
Foto: Dario Dodić

Pred hrvatskim rukometašima posljednji je dvoboj na Svjetskom prvenstvu. Iako je to u prvom redu ogled za petu poziciju, iako neće biti za medalju, pobjeda donosi i nešto bolje mjesto u kvalifikacijama za Olimpijske igre.

Hrvatska rukometna reprezentacija prvi se put poslije Njemačke 2007. neće boriti za medalje na svjetskom prvenstvu (ili na velikom natjecanju uopće) ako se gleda razdoblje od 2003. No, reprezentacija još može do vrijednog rezultata jer peta pozicija donosi bolje mjesto u kvalifikacijama za Olimpijske igre.

Protivnik na tom putu bit će Island, još jedna reprezentacija kojoj se prije početka prvenstva predviđala borba za medalje. Reprezentacija koja je uz Dansku bila najuvjerljivija na prvenstvu u prvom krugu i dobila svih pet utakmica u drugom se nije uspjela sastati ni s remijem pa je uz tri poraza ispala možda i najveći tragičar švedskog natjecanja.

Hrvatska će za pobjedu morati ponoviti sličnu izvedbu kakvu je pokazala protiv Poljske, a ako bar jedan vratar bude na razini kao tada Pešić, peto mjesto izgledat će jako dostižno.

Kao i prije svake utakmice, igru protivnika prokomentirao je izbornik Slavko Goluža: "Igraju jako dobru 6-0 obranu, dobro trče u tranziciju, dok u napadu dosta guraju na pivota. Također, dosta toga rješavaju preko polukontre, pa ćemo im se morati suprotstaviti čvrstom, gustom igrom."

"Važno je da u napadu budemo pametni, da ne žurimo, kako nas ne bi mogli Islanđani iskontrirati. Iz napada se moramo vraćati što brže u obranu da nam ne bi zabijali lagane pogotke."

Goluža je prije Islanda odlučio napraviti jednu promjenu pa je zamijenio rezervne pivote. Željka Musu zamijenio je Marin Marić, koji dosad nije upisao ni minute na terenu.

Islandski izbornik Gudmundur Gudmundsson proteklih se dana branio od kritika zbog igranja nekih (polu)ozlijeđenih igrača, prije svega Olafura Setfanssona. Najveći upitnik stoji nad nastupom Ingimundura Ingimundarsona, a problema ima i Snorri Gudjonsson.

"Utakmica nam ne dolazi u povoljnom trenutku, ali mi idemo pobijediti. Protiv Hrvatske nikad nismo briljirali, bit će teško", rekao je Gudmundsson.

Svjetsko prvenstvo rukometaša, utakmica za peto mjesto:
Hrvatska - Island 20:30 h

SP 2011. - Završnica

za 5. mjesto

Hrvatska34:33Island

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

SP 2011. - Završnica

za 5. mjesto

Hrvatska34:33Island

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • TATA_svih_očeva28.02.2011. u 16:52
    a
    TATA_svih_očeva
  • Obrisan korisnik28.01.2011. u 20:09
    "Također, dosta toga rješavaju preko polukontre, pa ćemo im se morati suprotstaviti čvrstom, gustom igrom." - kako dubokoumno,a koja to momčad ne iskorištava greške protivnika kontrom ili polukontrom?! Daj,Gobac,plati mi put i ulaznice za tekmu,evo može i za europsko,nije bed,pa ako... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik28.01.2011. u 17:42
    kakav je trener za golužu je 5 mjesto zlatna medalja. Ali što je tu je, ajmo dečki!!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik28.01.2011. u 16:49
    Da, nije za medalju ali i 5. mjesto nije malo na svijetskom prvenstvu - najvaznije je zavrsit prvenstvo sa pobjedom, izvuci lekcije iz ovih igara i prenijeti sve to u Olimpiske igre
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik28.01.2011. u 13:06
    ma nema brige, pa goluza je u zadnjih tjedan dana 2 puta dokazao da zna kako postaviti igru protiv skandinavaca
    Obrisan korisnik