SP 2011. - Završnica, za 7. mjesto, 28.01.2011, 18:00 h
Mađarska
Mađarska 31:28 Poljska
Poljska

Mađarima kvalifikacije za OI

Damir Žbulj • petak, 28.01.2011.
Mađarima kvalifikacije za OI
Foto: Dario Dodić

Utakmicu za sedmo mjesto odigrali su poljski i mađarski rukometaši. Susret, koji je odlučivao o posljednjem mjestu u kvalifikacijama za OI u Londonu završio je u korist naših sjevernih susjeda rezultatom 31:28.

Mađarski rukometaši su odlično otvorili susret i poveli 3:0 već u četvrtoj minuti utakmice. Međutim, Poljaci do desete minute dolaze do izjednačenja. Dva pogotka zabio je Zaremba, jedan je dao Jurecki, pridružio im se i Bielecki, za 4:4.

U tim minutama poljski rukometaši u potpunosti preuzimaju inicijativu te dominiraju susretom. Bielecki je digao prednost na dva gola, za 7:5, dok je Tluzynski u 21. minuti rezultat postavio na 12:8.

Ipak, mađarski rukometaši bude se u posljednjih devet minuta prvog dijela i u potpunosti okreću rezultat u svoju korist. Do 28. minute dolaze do izjednačenja, Tamas Ivancsik je poravnao na 14:14. Poljaci do kraja poluvremena ne postižu više niti pogotka, a Mađari golovima Mocsaija i Tamasa Ivancsika odlaze na odmor s dva pogotka prednosti. Završilo je 16:14 u njihovu korist.

U nastavku Mađari nastavljaju s dominacijom i dobrom igrom. U pet minuta postižu tri pogotka, Poljaci niti samo jedan pa je u tom trenutku prednost naših sjevernih susjeda bila i pet golova.

Prednost u tim minutama s lakoćom održavaju, a u posljednju trećinu utakmice ulazi se s najvećom mađarskom prednošću u dotadašnjem dijelu utakmice. Gergö Ivancsik postavlja rezultat na 22:17.

U posljednjih deset minuta ulazi se mađarskom prednošću od 'samo' tri pogotka. Kuchczynski je smanjio na 26:23. Ipak, Mađare u tom periodu od naleta Poljaka spašava njihov vratar. Fazekas brani dva udarca poljskih rukometaša, a Lekai i Moscai sa dva pogotka dižu ponovno prednost na plus pet.

Poljaci ne odustaju u posljednjim minutama susreta te 90 sekundi prije kraja Jurecki smanjuje na samo dva pogotka zaostatka, bilo je 30:28. Mađari tada zovu minutu odmora, konsolidiraju svoje redove, a u idućem napadu iz sedmerca je precizan bio Gergö Ivancsik i tako riješio sve dvojbe oko pitanja pobjednika ovog dvoboja.

U pobjedničkim redovima najefikasniji je bio Gergö Ivancsik s čak 11 postignutih golova, dok je Ilyes mrežu tresao šest puta. Kod Poljaka jedino se istaknuo Jurecki, koji je uspješan bio u šest navrata.

SP 2011. - Završnica

za 7. mjesto

Mađarska31:28Poljska

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

SP 2011. - Završnica

za 7. mjesto

Mađarska31:28Poljska

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!