Rukomet

Onesta: "Uživamo u ovakvim utakmicama"

Tomislav Pacak, Mario Glasnović • petak, 28.01.2011.
Onesta: "Uživamo u ovakvim utakmicama"
Foto: EPA

Nakon pobjede Francuza nad Švedskom doznali smo prvog finalista. Aktualni svjetski prvaci imat će priliku braniti svoj naslov u nedjelju. Nakon utakmice svoje dojmove i mišljenje o igri prenijeli su akteri zanimljive polufinalne utakmice.

Izbornik francuske reprezentacije, Claude Onesta, bio je zadovoljan igrom svojih igrača: "Jako smo zadovoljni zbog ove pobjede. Bilo je teško igrati protiv domaćina koji je imao dobru potporu s tribina i koji je dobro odigrao."

Onesta je priznao da nije bilo lako igrati protiv domaćina: "Nakon lošeg početka igrali smo sve bolje. Uživamo u ovakvim utakmicama gdje ima puno publike, zato se zahvaljujem i navijačima i Švedskoj na dobro odigranoj utakmici."

Na pitanje o danskoj reprezentaciji, Onesta je rekao da je ovo Prvenstvo specifično jer se igra u "dvije zemlje" te da se Danska ovdje može osjećati kao domaćin.

Zadovoljni su bili i francuski igrači: "Nisam se niti u jednom trenutku uplašio za našu pobjedu, ali pred kraj nam nije bilo svejedno kad su se Šveđani približili. Nije bilo lako protiv Švedske koja je imala uz sebe publiku, ali opet smo odigrali dobru obranu i zahvaljujući tom segmentu igre smo pobijedili", rekao je igrač Montpelliera William Accambray.

Didier Dinart komentirao je mogućeg protivnika u finalu: "Zaista bih volio igrati protiv nekog drugog, a ne Španjolske, jer s njima smo već igrali. Ipak, mislim da će Španjolska dobiti tu utakmicu i da će nam biti protivnik u finalu."

Glavni obrambeni adut Francuza odao je "tajnu uspjeha": "I dalje imam isti motiv kao i prije, uvijek želimo osvojiti natjecanje. Ako dobro gledate, možete vidjeti da smo dobra ekipa, da se dobro slažemo, da se zabavljamo zajedno. Očito je da možemo pobijediti i bez ozlijeđenih Narcissea i Gillea, i u tome smo pronašli motiv za ovo natjecanje."

Na drugoj strani Šveđani su, logično, bili vrlo razočarani porazom: "Čestitke Francuskoj na pobjedi. Oni su vrlo jaka momčad, igrali su danas dobro, a mi nismo igrali na nivou na kojem smo igrali prije", priznao je švedski strateg Ola Lindgren.

Kao uzroke poraza vidio je razliku u kvaliteti: "Izgubili smo dosta na brzini, a za pobjedu nad Francuskom treba nam više lakih pogodaka, više obrana, više kontri. Borili smo se, ali Francuska je jača i zaslužila je ovu pobjedu."

Razočarani su bili i švedski rukometaši: "Nisam se danas osjećao posebno dobro među vratnicama, nisam bio dovoljno dobar da pomognem momčadi, pa je jasno da sam razočaran", rekao je švedski vratar Johan Sjostrand.

Mattias Gustafsson najavio je borbu za treće mjesto i brončanu medalju: "Bit će to nova utakmica u kojoj ćemo morati igrati bolje nego danas ako mislimo osvojiti medalju. U napadu smo bili previše statični danas, jer kad smo igrali dobar napad došli smo u dobre prilike."

SP 2011. - Završnica

polufinale

Švedska26:29Francuska
Danska28:24Španjolska

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

SP 2011. - Završnica

polufinale

Švedska26:29Francuska
Danska28:24Španjolska

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!