Rukomet

Wilbek: "Bilo je fantastično"

Maj Gašparac • petak, 28.01.2011.
Wilbek: "Bilo je fantastično"
Foto: Dario Dodić

U drugom polufinalnom susretu reprezentacija Danske svladala Španjolsku rezultatom 28:24 te izborila nastup u finalu gdje ju očekuje utakmica protiv aktualnog svjetskog prvaka, reprezentacije Francuske. Nakon utakmice sudionici susreta iznijeli su svoje dojmove.

"Bilo je fantastično, ne mogu vjerovati", izjavio je nakon susreta danski izbornik Ulrik Wilbek. "Utakmica je bila tvrda, no kad smo poveli s četiri pogotka razlike postao sam siguran u našu pobjedu", komentirao je danski stručnjak.

"Ja nemam ništa s ovime, igrači su bili apsolutno nevjerojatni i njima pripadaju sve zasluge za ovaj uspjeh", pohvalio je danski izbornik nastup svojih igrača. Ovom pobjedom danski rukometaši izborili su nastup u finalu Svjetskog prvenstva prvi put nakon davne 1967. godine.

Vezane vijesti

"Jako sam ponosan na momčad, uspjeli smo zadržati mirnoću, iako su Španjolci bili jako blizu. Obrane našeg vratara puno su nam pomogle", izjavio je Wilbek nakon susreta te posebno pohvalio nastup Niklasa Landina: "Sretan sam što imamo u momčadi ponajboljeg svjetskog vratara".

"Imali smo peh kod nekih sudačkih odluka", komentirao je Joan Canellas koji je, sa šest postignutih pogodaka, bio najbolji strijelac u redovima španjolske momčadi. "Mi smo se borili, no uvijek je teško igrati protiv tako kvalitetne momčadi, a večeras je njihov vratar jako dobro branio pa je bilo još i teže", izjavio je španjolski reprezentativac.

Španjolci će imati priliku u nedjelju osvojiti brončanu medalju, a u utakmici za treće mjesto protivnik će im biti reprezentacija Švedske. "Mi smo ekipa bez velikih pojedinaca, ali s velikim srcem i dat ćemo sve od sebe da u nedjelju osvojimo medalju", zaključio je Canellas.

SP 2011. - Završnica

polufinale

Švedska26:29Francuska
Danska28:24Španjolska

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

SP 2011. - Završnica

polufinale

Švedska26:29Francuska
Danska28:24Španjolska

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik29.01.2011. u 15:43
    super finale bez živciranja
    Obrisan korisnik
  • Cholo29.01.2011. u 12:31
    francuzi su odlicni i favoriti su protiv danaca,al mislim da ce ih danci pobijediti jer su brzi!!!
    Cholo
  • cameosis29.01.2011. u 07:48
    francuzi su najbolji i čak ih u neku ruku simpatiziram -- međutim, općenito bi bilo bolje za rukomet da danci pobjede. a i lakše je hrvatskoj osvojiti tri prvenstva za redom nego četiri (ako francuzi obrane naslov) -- uz uvjet da dobijemo pravog trenera.
    cameosis
  • Obrisan korisnik29.01.2011. u 01:54
    ne znam cemu svi ti komentari protiv francuza. da, pobijedili su nas u nekoliko finala, mogu razumijet da ih ne vole ljudi, ali da, igraju fenomenalno. jebote, onaj gilles je najbolji mali pivot kojeg sam ikad vidio, igra cijeli zivot ko sulic 2003... bit ce dobra tekma u svakom slucaju :)
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik28.01.2011. u 23:46
    volio bi da oni osvoje, radije nego oni ebeni francuzi
    Obrisan korisnik