Košarka

Montepaschi u paklu Arene

Lovro Štrbinić • srijeda, 02.02.2011.
Montepaschi u paklu Arene
Foto: Davor Sajko

Treće kolo nastavka Eurolige je pred nama, a već će ovog tjedna neki klubovi pokušati napraviti ključni korak prema plasmanu u četvrtfinale. Nekoliko je kandidata za treću uzastopnu pobjedu koja bi značila veći dio obavljenog posla za osvajanje jednog od prva dva mjesta, a do slavlja će pokušati doći i predstavnici naših susjeda.

Skupina E

Caja Laboral je u Top 16 ušla gostujućom pobjedom u Malagi, a potom je neočekivano posrnula na domaćem trenu protiv Lietuvosa. Sad na rasporedu imaju drugi uzastopni domaći dvoboj, a u Vitoriju im ovaj put dolazi Panathinaikos s uvodne dvije pobjede. Grci bi eventualnim trećim slavljem već bili jednom nogom u četvrtfinalu, dok će domaćini zasigurno željeti isprati gorak okus od prošlog tjedna iako će im za prolaz dalje vjerojatno biti bitnije utakmice s preostala dva kluba u skupini.

Vezane vijesti

Ta dva kluba se u ovom kolu susreću također u Španjolskoj, gdje Lietuvos na krilima gostujuće pobjede dolazi po još jedno slavlje kojim bi vjerojatno već sad nadmašili svoja očekivanja prije drugog kruga. S druge strane, Unicaja nema više što kalkulirati i ukoliko žele proći dalje dvoboj u četvrtak jednostavno mora završiti slavljem domaće ekipe.

Raspored:
Caja Laboral - Panathinaikos (3.2., 20:30)
Unicaja - Lietuvos Rytas (3.2., 20:45)

Skupina F

Ovdje je situacija slična onoj u skupini E, samo što je izgledan scenarij da će se nakon ovog kola Barcelona odvojiti na vrhu ljestvice, a Lottomatica još malo pričvrstiti za dno poretka. Naime, Rimljani gostuju u prijestolnici Katalonije i nakon katastrofalnog izdanja prošlog tjedna u Tel Avivu zaista bi bilo veliko iznenađenje da uspiju zaustaviti Barcelonin niz domaćin pobjeda u Top 16 koji traje već nekoliko godina.

Mnogo zanimljiviji bi mogao biti onaj dvoboj u Izraelu jer Zmajčeki su već nekoliko puta ove sezone dokazali da mogu odigrati jako dobru utakmicu i u gostima. Proteklog tjedna su umalo nadvisili prvaka Europe u Stožicama, a ovaj put će pokušati u tome uspjeti protiv Maccabija. Naravno, osim s pobjedom Ljubljančani bi mogli biti zadovoljni i s minimalnim porazom koji bi im omogućio da u uzvratu love nešto izraženiju pobjedu. Nije nemoguće da o putniku u četvrtfinale budu odlučivale upravo ovakve pojedinosti.

Raspored:
Maccabi - Union Olimpija (3.2., 20:00)
Barcelona - Lottomatica (3.2., 20:45)

Skupina G

Prošlog tjedna je Efes Pilsen osjetio uzavrelu atmosferu ispunjene beogradske Arene, a ovog četvrtka će to isto osjetiti igrači Montepaschija. Osim toga Talijani će vjerojatno osjećati dodatni pritisak koji im stvara pogled na ljestvicu gdje im je omjer 0-2. Isti omjer ima i Partizan, ali njihova očekivanja u ovoj grupi su bila znatno manja i oni bi trebali biti nešto rasterećeniji, a na krilima gledatelja dovoljno opasni da prisile još jednog europskog velikana da ostavi bodove u prijestolnici Srbije.

U drugom europskom glavnom gradu na drugo gostovanje zaredom će Perasović i Vujčić, a ovaj put imaju ispred sebe nešto manje vatrenu publiku, ali i nešto kvalitetniju momčad. Ujedno bi ovo trebalo biti prvo poluvrijeme dvoboja za prvu poziciju u ovoj skupini, ali takvo gledište treba uvijek zauzimati s malom zadrškom.

Raspored:
Partizan - Montepaschi (3.2., 20:45)
Real Madrid - Efes Pilsen (3.2., 20:45)

Skupina H

Posljednja navedena skupina ovog tjedna će biti prva odigrana jer su ove dvije utakmice jedine na rasporedu u srijedu. Treće kolo će otvoriti Fenerbahče i Žalgiris u Istanbulu, a Spahija će pokušati uvodne dvije pobjede oploditi i trećom u nizu. Za taj doseg će mu biti potrebna izdanja Ukića i pogotovo Tomasa iz uvodna dva kola u 2011. godini, dok Litavci vjerojatno prozivaju izdanje kakvo ove godine još nisu pružili u ovom natjecanju.

Nešto veće probleme od svojih krvnika iz prvog kola bi trebao imati Olympiakos. U Pirej stiže sve neugodnija Valencia, a Olympiakos mora vratiti dojam neosvojivosti vlastite dvorane. Hoće li ih Pešić sa svojim igračima uspjeti namučiti kao što su prošli tjedan namučili Fener vidjet ćemo već večeras.

Raspored:
Fenerbahče - Žalgiris (2.2., 19:15)
Olympiakos - Valencia (2.2., 20:45)

Euroliga - skupina E

  • Rezultati
  • Ljestvica

3. kolo

Baskonia77:70Panathinaikos
Unicaja Málaga98:91Lietuvos Rytas
1Panathinaikos 42+57
2Baskonia 42+31
3Lietuvos Rytas 33-28
4Unicaja Málaga 15-60

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Euroliga - skupina E

  • Rezultati
  • Ljestvica

3. kolo

Baskonia77:70Panathinaikos
Unicaja Málaga98:91Lietuvos Rytas
1Panathinaikos 42+57
2Baskonia 42+31
3Lietuvos Rytas 33-28
4Unicaja Málaga 15-60

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!