Košarka

Španjolska večer u skupini E

Branko Barić • petak, 04.02.2011.
Španjolska večer u skupini E
Foto: EPA

Španjolske momčadi upisale su dvije velike pobjede u skupini E. U obračunu dva velika srbijanska trenera Duško Ivanović nanio je prvi poraz Željko Obradoviću u Top 16 fazi Eurolige, dok je Nedžad Sinanović sjajnom partijom donio Unicaji prvu pobjedu.

Caja Laboral - Panathinaikos 77:70

Ozljeda suca

Vrlo neuobičajena scena dogodila se u 13. minuti dvoboja u Valenciji. Carl Jungebrand, jedan od najboljih europskih sudaca, zbog ozljede je morao napustiti parket, pa su susret do kraja morali odsuditi sami Slovenac Matej Boltauzer i Latvijac Olegs Latisevs.

Vezane vijesti

Caja Laboral nanijela je prvi poraz Panathinaikosu u Top 16 fazi natjecanja. U vrlo dobrom i zanimljivom susretu pred gotovo deset tisuća gledatelja španjolska momčad od samog početka zagospodarila je terenom i gotovo cijelo vrijeme provela u vodstvu. Obradović je bio nervozan zbog igre svoje momčadi u prvom poluvremenu, što je zorno pokazivao prilikom minuta odmora kada je svojim igračima žustro prigovarao kako moraju biti čvršći i češće zaustavljati protivničke napade osobnim pogreškama. To nije urodilo plodom pa je Ivanovićeva momčad sačuvala svoje vodstvo, iako je Pao bio u igri do posljednje minute.

"Bila je ovo vrlo teška utakmica koja je riješena u posljednje dvije minute. Moramo poraditi na tome na sljedećim treninzima jer očito gubimo koncentraciju u završnicama pri egal rezultatu. Sve utakmice koje smo izgubili u posljednje vrijeme izgubili smo u samoj završnici", istaknuo je Obradović, koji pritom nije propustio čestitati svom sunarodnjaku i kolegi na protivničkoj klupi.

Fernando San Emeterio predvodio je momčad iz Valencije s 21 poenom te po četiri asistencije i skoka, dok je Mirza Teletović ubacio 17 poena. Naš Stanko Barać za pobjednike je odigrao 16 minuta i za to vrijeme ubacio tek četiri koša (2/4 iz igre) uz dva skoka. Drew Nicholas ubacio je 15 poena za goste, dok je najrazigraniji bio Dimitris Diamantidis s 12 poena i čak 11 asistencija.

Unicaja - Lietuvos Rytas 98:91

Odličan dan za španjolske predstavnike u skupini E zaokružila je Unicaja upisavši svoji prvu pobjedu u ovoj fazi natjecanja. Dvije i pol četvrtine bila je to vrlo izjednačena utakmica, a do prve osjetnije prednosti stigli su gosti pred kraj treće dionice kada su imali deset poena razlike. Već početkom posljednje četvrtine nošeni dvojcem Sinanović - Tripković Unicaja sustiže Litavce, a pet minuta prije kraja ima pet i poena prednosti, no ne uspijeva iskoristiti nalet kako bi prelomila susret. Lietuvos Rytas se ne predaje, košem Gecevičiusa dolaze na minus dva (90:88), a već u sljedećem napadu imaju priliku ponovno se vratiti u vodstvo. Gecevičius ipak promašuje pokušaj za tri poena, a domaćini to kažnjavaju s pet uzastopnih koševa i rješavaju pitanje pobjednika.

Čak sedmorica igrača Unicaje ubacila su dvoznamenkasti broj poena, a potpuno neočekivano ih je predvodio 27-godišnji bosansko-hercegovački centar Nedžad Sinanović, koji je u svega 12 minuta provedenih na parketu ubacio 15 poena (4/4 iz igre, 7/7 slobodna bacanja) uz osam skokova.

"Izašao sam na parket maksimalno koncentriran i pripremljen za ovaj susret i obavio sam dobar posao ponajviše zahvaljujući svojim suigračima. Mislim da sam dobro iskoristio minute koje mi je trener udijelio", izjavio je nakon susreta prvi igrač utakmice.

15 poena kod pobjednika ubacio je i Tripković, Archibald je dodao 13, a Freeland i McIntyre po 12. U momčadi Aleksandra Trifunovića šestorica igrača postigla su dvoznamenkasti broj poena, a najviše među njima Khalid El-Amin - 14.

Euroliga - skupina E

  • Rezultati
  • Ljestvica

3. kolo

Baskonia77:70Panathinaikos
Unicaja Málaga98:91Lietuvos Rytas
1Panathinaikos 42+57
2Baskonia 42+31
3Lietuvos Rytas 33-28
4Unicaja Málaga 15-60

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Euroliga - skupina E

  • Rezultati
  • Ljestvica

3. kolo

Baskonia77:70Panathinaikos
Unicaja Málaga98:91Lietuvos Rytas
1Panathinaikos 42+57
2Baskonia 42+31
3Lietuvos Rytas 33-28
4Unicaja Málaga 15-60

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!