Košarka

Barać izborio četvrtfinale

Branko Barić • četvrtak, 03.03.2011.
Barać izborio četvrtfinale
Foto: EPA

Velikom pobjedom u Litvi Caja Laboral izborila je četvrtfinale najprestižnijeg klupskog košarkaškog natjecanja u Europi. Momčad našeg Stanka Baraća, koji je ponovno odigrao dobru utakmicu, tamo će se sučeliti s Maccabijem uz prednost domaćeg parketa, dok će Panathinaikos unatoč pobjedi morati u boj s nezaustavljivom Barcelonom.

Skupina E

Lietuvos Rytas - Caja Laboral 68:77

Vezane vijesti

U obračunu koji je direktno odlučivao o plasmanu među osam najboljih europskih momčadi Caja Laboral nadigrala je Lietuvos Rytas pred 11 tisuća bučnih litavskih navijača. Gosti su odlično krenuli i već u prvoj četvrtini došli do prednosti od 14 poena razlike (27:13), no do poluvremena se ta prednost u potpunosti istopila. U posljednju četvrtinu ušlo se s rezultatom 58:58, a tamo je puno bolje odreagirala španjolska momčad. Iznimno važan trenutak dogodio se u 34. minuti kada je Stanko Barać pogodio tricu za vodstvo 68:62 svoje momčadi i tu prednost domaći više nisu uspjeli sustići.

Fernando San Emeterio s 19 poena i 11 skokova prvo je ime susreta, a drugu najveću valorizaciju u momčadi Duška Ivanovića ostvario je Barać s 13 poena (5/7 za dva, 1/1 za tri) i šest skokova. Kenan Bajramović s 14 poena i pet skokova predvodio je Lietuvos, koji je tako s ovim porazom propustio veliku priliku da se domogne doigravanja.

Unicaja - Panathinaikos 61:77

Panathinaikos je pobjedom u Malagi potvrdio nastup u četvrtfinalu, ali kako je u drugom susretu skupine slavila Caja Laboral, kao drugoplasirana momčad u četvrtfinalu "za nagradu" su dobili - Barcelonu.

Tricom Uroša Tripkovića u petoj minuti za 12:11 Unicaja je prvi i posljednji put povela u ovom susretu. Odmah je uslijedila serija 8:0 gostiju koja im je stvorila prednost koju su znali vješto čuvati do kraja. Iako je španjolska momčad, koja je i prije posljednjeg kola ostala bez šansi za doigravanje, uspijevala održavati priključak još neko vrijeme, dotukla ih je nova 12-0 serija Panathinaikosa u trećoj četvrtini kojom su otišli na velikih plus 16.

Drew Nicholas s 18 poena te Dimitris Diamantidis s 15 poena i osam skokova najzaslužniji su za pobjedu ekipe Željka Obradovića, dok su Nedžad Sinanović, Joel Freeland i Gerald Fitch kod domaćih ubacili po 12.

Skupina F

Barcelona - Union Olimpija 76:58

U susretu bez velikog značaja Barcelona je došla do šeste pobjede i potvrdila dominaciju u skupini F. Olimpija se odlično držala tri četvrtine, ali devet uzastopnih poena katalonskog kluba na otvaranju posljednje dionice prelomilo je susret i odlučilo pobjednika. U konačnih 76:58 svih deset igrača domaćih koji su ušli u igru upisali su se u listu strijelaca, a predvodio ih je bivši igrač Olimpije Jaka Lakovič s 12 poena. Kenny Gregory i Goran Jagodnik s po 13 prednjačili su kod Ljubljančana, dok je naš Damir Markota ostvario učinak od devet poena uz četiri skoka.

Lottomatica Roma - Maccabi Electra 82:69

U još jednom susretu koji nije imao rezultatski značaj Maccabi si je priuštio i treći poraz u ovoj fazi natjecanja. Lottomatica se od malobrojnih navijača koji su je došli podržati u ovoj utakmici oprostila pobjedom od 13 poena razlike, a presudna je bila treća četvrtina u kojoj su izraelskoj momčadi dozvolili da postignu tek šest poena. Darius Washington sa 16 poena najefikasniji je bio kod Rimljana, dok su na drugoj strani po 14 postigli Lior Eliyahu i Doron Perkins.

Euroliga - skupina E

  • Rezultati
  • Ljestvica

6. kolo

Lietuvos Rytas68:77Baskonia
Unicaja Málaga61:77Panathinaikos
1Panathinaikos 42+57
2Baskonia 42+31
3Lietuvos Rytas 33-28
4Unicaja Málaga 15-60

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Euroliga - skupina E

  • Rezultati
  • Ljestvica

6. kolo

Lietuvos Rytas68:77Baskonia
Unicaja Málaga61:77Panathinaikos
1Panathinaikos 42+57
2Baskonia 42+31
3Lietuvos Rytas 33-28
4Unicaja Málaga 15-60

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!