Tenis

Čilić zadržao hrvatsku nadu

Iz Doma sportova:Ivor Krapac • nedjelja, 06.03.2011.
Čilić zadržao hrvatsku nadu
Foto: Duje Bonačić

Marin Čilić pobrinuo se da se o pobjedniku susreta Hrvatske i Njemačke odlučuje u petom meču vikenda u Zagrebu. Bez obzira što tradicija u međusobnim susretima s Philippom Kohlschreiberom nije bila ugodna, Nijemac je vodio s 4-2, Marina to nije poljuljalo da u situaciji u kojoj mora dobiti odradi posao kako smo i očekivali od njega...

Prvi od dva potrebna koraka za željeni preokret nakon zaostatka od 2-1 je tu. Iako je igrao s teretom na leđima s obzirom na imperativ pobjede, Marin Čilić nije dao da ga to skrene s puta.

Nije bilo lako u trećem setu, vjerojatno je utjecao i pritisak, no Marin je izdržao i sa 6:2, 6:3, 7:6(6) odgodio odluku za posljednji meč. Za Hrvatsku će igrati Ivo Karlović, a za goste Philipp Petzschner, dvojac koji je ovog vikenda zasad bio u akciji jedino u subotnjim parovima. Umorni Ivan Dodig očito nije mogao, više od osam sati u dva meča u prošla dva dana odnijela su previše.

Za poravnanje na 2-2, Čilić je protiv Kohlschreibera odigrao odličan prvi, nijansu slabiji, ali opet jako dobar drugi set, dok je najviše problema bilo u trećem. Ipak, vodeći njemački tenisač nije imao ništa opipljivo. Marin je i u tom setu vodio s breakom prednosti (2:0), ispustio servis, da bi u nastavku seta, bez break-lopti na bilo kojoj strani, dovršio posao s 8:6 u tie-breaku.

U prva dva seta i na početku trećeg sve je sugeriralo da će ovo ići još lakše. Marin je riješio prvu dionicu uz dva uzastopna breaka i četiri gema u nizu nakon 2:2, da bi u drugom setu prošao veliku opasnost u četvrtom gemu, kod zaostatka od 2:1, kada je držao nakon 0:40, pa projurio kraj Kohslchreibera u završnici tog seta.

Uz dva breaka nakon 3:3 u drugoj, a potom i break za 2:0 na startu treće dionice, Čilić je napravio golem korak prema pobjedi, no do kraja nije baš išlo tako glatko. Kohlschreiber je odmah vratio break, u nastavku seta ostao čvrst na servisu i odgodio odluku za tie-break, gdje je natjerao vodećeg hrvatskog tenisača da izvuče još malo iz svojeg "spremnika".

Nakon što je nadoknadio mini-break zaostatka i Nijemčevo vodstvo od 4:2, Marin je okrenuo na svojih 6:4, propustio prvu meč-loptu promašajem nakon drugog Kohlschreiberovog servisa, a drugu dvostrukom pogreškom, no to je bilo sve što je vodeći gostujući adut dobio. Preostala dva poena pripala su Čiliću, hrvatska nada time je ostala na životu...

Davis Cup, 1. kolo Svjetske skupine:

Hrvatska - Njemačka 2-2: Čilić - Kohlschreiber 6:2, 6:3, 7:6(6).

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • domba5706.03.2011. u 15:53
    e s ovakvom igrom zaslužuje biti u top10, marine samo ti fali konstanta dobre igre, idemo sad dalje u nove pobjede i u novi ulazak u top 10 gdje ti je i mjesto!
    domba57