Tenis

Karlović: "Igrao je točno kako mi ne paše"

Iz Doma sportova:Ivor Krapac • nedjelja, 06.03.2011.
Karlović: "Igrao je točno kako mi ne paše"
Foto: Duje Bonačić

Ivo Karlović priznao je da je ovo bio dan kada je naišao na boljega. Iako je nada, naravno, postojala - Karlo može dobiti Petzschnera, dobio ga je i u prošla dva međusobna susreta - ovog puta nije išlo. Kako je Ivo opisao, Petzschner je bio nešto bolji, a on slabiji nego u tim ranijim mečevima...

Iako je sigurno želio ovakvu priliku i nadao se da će ispasti bolje, Ivo Karlović nije uspio dobiti peti meč vikenda u Zagrebu i uvesti Hrvatsku u četvrtfinale Davis Cupa. Karlo, istina, još nije u svojoj najboljoj formi, iako kaže da i to ide u boljem smjeru, no izdanje u kojem je trenutno nije bilo dostatno da se dobije Petzschner kakav je bio ove nedjelje. Bolji od renkinga, trenutno 67. mjesta na svijetu, a očito i neopterećen činjenicom da je protiv Karlovića imao 0-2 na ATP turnirima.

"Očito je da je bio predobar. Odigrao je odlično na početku meča, odmah mi uzeo servis, ušao u retern i u tie-breaku drugog seta... Igrao je točno onako kako mi ne paše, dobro je servirao, dosta izlazio i na mrežu, nevjerojatno reternirao neke servise", opisao je Ivo: "Ja sam se borio, dao sam sve od sebe".

"Ili je popravio retern ili sam malo usporio, ili oboje, ne znam što je glavna razlika", kazao je Ivo o razlici u odnosu na dva dosadašnja susreta na Touru. Ipak, nije nedostajalo šansi ni ovog puta, a hrvatski adut prisjetio se jedne od posljednjih, druge od tri break-lopte kod 5:5 u trećem setu.

"Izmaknuo sam se na forhend, ali zakačio sam lopticu okvirom reketa. Da je ušla, vjerojatno bi se igralo još uvijek - ali nije ušla", dodao je, komentirajući i trenutnu lošu seriju u tie-breakovima. Ove nedjelje izgubio je peti i šesti u nizu.

"Mislim da je tie-break više-manje uvijek lutrija, a nakon ozljede još uvijek nisam na 100 posto iako mislim da igram sve bolje i bolje. Ako nemate 100 posto samopouzdanja odigrati nešto u ključnim trenucima, teško je očekivati da ćete ih dobivati. Danas sam imao svoje prilike u trećem setu, ali on je odigrao odlično i to je bilo to", zaključio je Ivo.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • cimbo07.03.2011. u 07:49
    Pitanje je jel tebi netko paše...
    cimbo
  • Obrisan korisnik07.03.2011. u 00:31
    Samo jako loš izbornik može u 5. meču davis cup susreta, umjesto igrača koji je u zadnje vrijeme u stalnoj uzlaznoj putanji, postaviti igrača koji je već dugo u silaznoj, koji u baš niti jednom segmentu teniske igre (osim servisa) nije niti na challenger razini, i koji je u meču dan prije imao... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • The Phantom07.03.2011. u 00:15
    Da , igrao je dobro,a to ti ne paše nikako. Da je igra očajno možda bi ga i dobija u 5. setu
    The Phantom
  • Obrisan korisnik06.03.2011. u 23:36
    Nije Karlović kriv već Prpić koji ga je stavio da igra.Dodig nije trebao igrati u subotu i to je to.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik06.03.2011. u 23:08
    Vazno je da su SAMPIONI tj ¦ SRBIJA ¦ prosli dalje....sve ostalo je nevaznoo Nole Viktor Janko Nenad Ilija
    Obrisan korisnik