Rukomet

Iznenađujući porazi Danaca i Šveđana

Josip Tolić • srijeda, 09.03.2011.
Iznenađujući porazi Danaca i Šveđana
Foto: Dario Dodić

U srijedu su odigrani prvi susreti trećeg kola drugog kruga kvalifikacija za Europsko rukometno prvenstvo iduće godine koje će održati u Srbiji. Među 12 odigranih utakmica nekoliko je rezultata zavrijedilo pozornost.

U očekivanju dvoboja Španjolske i Hrvatske u Ciudad Realu u četvrtak, dan prije odigrani su kvalifikacijski susreti za Euro 2012. u skupinama 1, 3, 4, 5, 6 i 7.

U skupini 1 Estonija je na domaćem terenu svladala Bosnu i Hercegovinu rezultatom 35:30, a Mađarska je u gostima kod Makedonije slavila s 29:22. Na ljestvici skupine vodi Mađarska s maksimalnih šest bodova, slijedi Makedonija s tri, a Estonija i BiH na začelju su s dva, odnosno jednim bodom.

U skupini 3 Slovenija je, bez Vida Kavtičnika, u Ljubljani iznenađujuće svladala Poljsku s 30:28, a Portugal je također iskoristio prednost domaćeg terena svladavši Ukrajinu rezultatom 28:16. Na ljestvici s tri pobjede iz tri utakmice vodi Slovenija, na drugo je mjesto skočio Portugal (tri), jednak broj ima i trećeplasirana Poljska, a Ukrajina je ubilježila i treći poraz te leži na dnu ljestvice bez osvojenog boda.

Skupina 4 donijela je još jedan jaki kvalifikacijski ogled - i neočekivani ishod. Slovačka je svladala četvrtu momčad svijeta, Švedsku, s 23:21, a pretežito "domaćinsku večer" demonstrirali su i Izraelci, svladavši Crnu Goru s 29:24. Na ljestvici Slovačka ima šest bodova, Švedska četiri, Izrael dva, a Crna Gora nula bodova.

U petoj se skupini kvalifikacija igrao ogled šeste i 11. momčadi svijeta, Islanda i Njemačke, a Otočani su slavili s pet pogodaka prednosti, bilo je 36:31. U drugom susretu Austrija je ostvarila rijetku gostujuću pobjedu slavivši kod Latvije s 28:25. Na ljestvici vodi Austrija s pet bodova, Island ima četiri, Njemačka tri boda, a Latvija je bez bodova.

U skupini 6 Češka je na domaćem terenu pobijedila Norvešku rezultatom 29:26 iako su gosti na poluvrijeme otišli s dva gola prednosti, a Grčka se "poigrala" s autsajderom Nizozemskom pobijedivši kod kuće 30:23. Na ljestvici vodi Češka sa šest bodova, Norveška ima četiri, Grčka dva, a Nizozemska nula bodova.

Izreku "posljednji, ali ne i najmanje važan" potvrdit će nam skupina 7 drugog kruga kvalifikacija, gdje smo doživjeli i najveće iznenađenje utakmica odigranih u srijedu. Naime, svjetski doprvak Danska poražen je u Čehovu od Rusije rezultatom 31:27, "skliznuvši" tako na druga mjesto skupine (četiri boda) u kojoj vodi Rusija s maksimalnim učinkom (šest). U drugoj utakmici Bjelorusija je svladala Švicarsku u gostima s 34:31 osvojivši tako svoje prve bodove; Švicarska ostaje na dnu tablice (nula bodova).

Preostali se susreti trećeg kola skupine 2 igraju u četvrtak: u 19 sati u Vilniusu Litva dočekuje Rumunjsku, a od 20:30 Španjolska igra protiv Golužinih Kauboja. Na ljestvici trenutno vode Španjolska i Hrvatska s četiri boda iz dvije utakmice, a Litva i Rumunjska su bez bodova.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

RukometTop tema
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik10.03.2011. u 11:35
    pobjeda slovaka za mene nije iznenađenje! obrukali su se na SP-u, pa su pred svojom publikom dali 110%! uz to, švedi su prosječna momčad, koja je bila 4. na ovom SP-u samo zato jer su domačini. rusi su pak doma uvijek nezgodni, a valja vidjeti tko je igrao za dansku, tj. bolje rečeno tko sve nije... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • hanson10.03.2011. u 11:34
    do sad je najveća senzacija austrija koja je uzela bod njemačkoj u gostima i dobila island doma. Njemci gadno vise i morat će sad dobi i island doma i austriju u gostima
    hanson
  • Obrisan korisnik10.03.2011. u 06:59
    Pobjeda Slovenije nije iznenađenje ipak su Poljaci bili bez Szmala on im je pola ekipe,a nisu igrali ni Jurecki i Bielecki.Novinar bi se trebao malo informirati kad piše tekst a ne samo prepisati tekst od nekud.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik10.03.2011. u 03:55
    Jedino je iznenađenje je pob.Rus.nad Danskom,jer ova Rusija je slabija možda i za 3 klase u odnosu na one šampionske Ruse od prije desetak godina!Malo iznenađenje se može nazvti pob.Slovačke nad Švedskom,a nama ostaje žal što smo izgubili od takve i samo dobre Švedske,ali nisu krivi neki što igraju... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik10.03.2011. u 01:46
    Rusi se ponovo dižu u vrh.
    Obrisan korisnik