Rukomet

Kavtičnik se oprostio od reprezentacije

Josip Tolić • srijeda, 09.03.2011.
Kavtičnik se oprostio od reprezentacije
Foto: Bruno Karadža

Dugogodišnje desno krilo slovenske rukometne reprezentacije, Vid Kavtičnik, nije uvršten u popis kandidata za predstojeće kvalifikacijske utakmice Slovenije za Euro 2012.

26-godišnji igrač francuskog Montpelliera Vid Kavtičnik odlučio je više ne obući dres slovenske reprezentacije u trenutku kada se nacionalna vrsta njegove zemlje priprema za kvalifikacijske utakmice s Poljskom za Europsko prvenstvo iduće godine u Srbiji.

Izbornik reprezentacije Boris Denič njegovu je odluku novinarima obznanio ovako: "Vid je sudjelovanje otkazao zbog osobnih razloga. Naravno da ću poštovati njegovu odluku, no rekao sam mu da ga, ukoliko se kvalificiramo na Europsko prvenstvo u Srbiji, tamo neće biti. To ne bi bilo pošteno prema drugim dečkima koji bi reprezentaciji u kvalifikacijama pomogli pri plasmanu na natjecanje."

Kavtičnik, kako je nastavio slovenski izbornik, nije izgubio motivaciju za igranje, ali je zbog velikoga broja utakmica vrlo istrošen i zbog toga sada i lakše ozlijeđen.

Bolji poznavatelji prilika u slovenskom rukometu govore da je razlog Kavtičnikova neodazivanja na predstojeću reprezentativnu akciju razočaranje otkazom Slovenskom rukometnom savezu na mjesto izbornika njegova "rukometnog oca", Zvonimira "Noke" Serdarušića, prije nekoliko mjeseci.

Dio javnosti smatra da si je desno krilo Montpelliera, koje tamo boravi sezonu i pol, ovim potezom željelo otvoriti mogućnost nastupa za francusku reprezentaciju u budućnosti. Kavtičnik je slovenskim medijima na ove navode odgovorio izjavom: "Ne vidim gdje je problem ako zaigram za Francusku u budućnosti i možda završim karijeru u ovoj zemlji da bih uzeo njihovu putovnicu?"

U trenucima zaključenja ove vijesti završena je prva utakmica kvalifikacija; Slovenija je u Areni Stožice svladala Poljsku s 30:28. Idući dvoboj ovih momčadi skupine 3, u kojoj su još i Portugal i Ukrajina, na rasporedu je u subotu, 12. ožujka u Zieloni Góri. Dvije prvoplasirane momčadi izborit će nastup na završnici u Srbiji 17. - 29. siječnja iduće godine.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik10.03.2011. u 12:51
    kara-li-batić vida kavtičnika?
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik10.03.2011. u 11:32
    haha, s 26 god ne želi više igrati za svoju repku-strašno! tako im je i u košarci, gdje im mnogi otkazuju. ispada da za sloveniju sa srcem igraju srbi i bosanci iz slovenije:)))
    Obrisan korisnik