Tenis

Ljubičić neugodno iznenadio

Vedran Babić • srijeda, 23.03.2011.
Ljubičić neugodno iznenadio
Foto: Kristijan Komarica

Nakon poraza od Juana Martina Del Potra na startu turnira u Indian Wellsu, Ivan Ljubičić doživio je poraz i u svom prvom meču u Miamiju. I dok poraz od Del Potra nije nikakva sramota, poraz od sasvim prosječnog Paola Lorenzija i to u dva seta ostavio nas je prilično neugodno iznenađene...

154. tenisač svijeta Paolo Lorenzi ove je srijede upisao vjerojatno najveću pobjedu u karijeri. Sa 7:6 (7), 6:1 on je eliminirao našeg Ivana Ljubičića, finalista ovog turnira prije pet godina.

Ivanu je ovo bio 12. uzastopni nastup u Miamiju i sedmi poraz na prvoj prepreci, no ovaj će biti posebno gorak s obzirom da je Lorenzi tenisač koji je u svojoj karijeri najbolji renking zabilježio 2009. godine kada je bio 83. na ljestvici i koji je do ovog meča u karijeri upisao samo četiri pobjede na razini Toura (17 poraza).

Vezane vijesti

Stvari odmah nisu krenule najbolje za Ivana. Već u trećem gemu izgubio je svoj servis, a u petom je spašavao nove break lopte Lorenzija, koji je prednost jednog breaka držao sve do 5:4 kada nije uspio odservirati za set. Ljubičić je napokon i sam stigao do breaka i izjednačio na 5:5.

U tie breaku Lorenzi je rano stekao prednost od dva poena razlike, no Ivan je preokrenuo i poveo 4:3, samo da bi ipak izgubio s 9:7 nakon što su obojica propustili realizirati po jednu set loptu.

U drugom setu oba su tenisača imala po četiri break lopte, no Lorenzi je iskoristio tri, a Ivan samo jednu i zato je rezultat bio 6:1 za 29-godišnjeg Talijana. Malo je reći da smo ostali neugodno iznenađeni takvim ishodom poslije jednog sata i 44 minute igre.

Ovo je definitivno jedan od najtežih Ljubičićevih poraza u posljednje vrijeme, ujedno i četvrti uzastopni na prvoj prepreci Miamija, no nadajmo se kako on ipak nije najava krize te da će se naš Davis Cup junak iz 2005. na zemljanim turnirima u Europi vratiti još bolji i još jači.

29-godišnjeg Lorenzija, pak, u drugom kolu čeka dvoboj sa 17. nositeljem Richardom Gasquetom.

ATP Masters 1000 Miami, prvo kolo:
Ivan Ljubičić (Hrvatska) - Paolo Lorenzi (Italija, Q) 6:7 (7), 1:6

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik24.03.2011. u 01:20
    fuser - vjerojatno hoće, a vjerojatno je s tim i računao. nakon zemlje će odradit travu i us beton, i reći - hasta la vista. došao je tiho, ušao u legendu, legenda bio i legenda će ostati, ma koliko neglamurozan svo vrijeme utisak ostavljao. sretno, stari ćelavče!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik23.03.2011. u 23:34
    ..zemlja će ga dokrajčit..
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik23.03.2011. u 22:43
    Šteta Ivane...a ja mislio da ćeš do finala barem doć...xD
    Obrisan korisnik
  • domba5723.03.2011. u 22:29
    loozer brini svoje brige a ne tuđe, to je problem nas hrvata, uvijek brinemo o susjedovima problemimaa ne svojima, ljubo je kralj i može šta hoće , ja mu nikada neću zaboraviti davisov cup i ostale velike pobjede kojima je uveseljavao ovaj narod!
    domba57
  • Obrisan korisnik23.03.2011. u 21:36
    Ne znam šta bih rekao pametno,izgubit od ovakvog igrača koji u pravilu igra samo chalengere,sramota.
    Obrisan korisnik