Tenis

Razočarao i Davidenko

Ante Zovko • srijeda, 23.03.2011.
Razočarao i Davidenko
Foto: EPA

Osim Ivana Ljubičića, prvog dana glavnog turnira na ATP Mastersu u Miamiju neugodno je iznenadio i Nikolaj Davidenko kojeg je praktički s pola snage dobio Kevin Anderson. Juan Martin del Potro poslije poraza od Nadala nastavlja s pobjedama.

2011. za Nikolaja Davidenka ide iz lošijeg u gore. Finalist iz Dohe poslije tog turnira prvo je kolo prošao samo u Indian Wellsu (protiv Fognija), ali je ispao na startu Australian Opena, Rotterdama i Marseillea, a sada se oprostio od nade da bi mogao ponoviti trijumf na Floridi kao 2008.

U Miamiju ga je svladao Kevin Anderson 6:4, 6:3 za sat i 18 minuta. Da u Davidenkovom tijelu trenutačno nema "dinamita" pokazuje i činjenica nije uspio nijednom zaprijetiti Andersonovu servisu, njegovu najjačem oružju. Osim toga, na njegov je servis uhvatio tek devet poena, a Južnoafrikanac je iskoristio sve tri prilike za break. Uz to je imao i 80 posto prvog servisa.

"U izmjenama sam kontrolirao igru, kao i tijekom ostatka meča. Mislim da sam napravio sjajan posao sa svojim drugim servisom. On vraća tako dobro pa mi je bilo jako važno da dobro miksam servis", rekao je zadovoljni pobjednik.

Juan Martin del Potro "ponudio" se Ricardu Mellu po jednom u svakom setu davši mu po break, ali Brazilac je uzvratio dvostrukom mjerom te po dva puta predao servis u svakom setu. Polufinalist Indian Wellsa sa 6:4, 6:4, za sat i 18 minuta, osigurao je dvoboj s nedavnim zagrebačkim gostom, Philippom Kohlschreiberom. Ako pobijedi, Del Potro bi u osmini finala mogao osigurati dvoboj iz snova protiv Robina Söderlinga (ako Šveđanin bude bolji od Ivana Dodiga).

Ni Xavier Malisse nije dopustio iznenađenje. Nije bilo nimalo lako - protiv Ryana Sweetinga jedva je uspio iskoristiti čak pet breakova za konačni rezultat 7:6(3), 6:4 i ogled s još jednim veteranom Toura, Michaëlom Llodrom, 23. nositeljem.

Nijemci nisu imali nimalo razloga za zadovoljstvo prvim danom glavnog turnira. Benjamin Becker i Marcel Granollers ponudili su gledateljima pravu dramu koja je potrajala 157 minuta, a Španjolac je na kraju iščupao pobjedu sa 6:4, 6:7(4), 6:4. Gotovo nikakvu dramu nije ponudio dvoboj drugog njemačkog aduta, Tobiasa Kamkea, kojeg je "pomeo" turski kvalifikant Marsel Ilhan (6:2, 6:1) kojeg čeka Viktor Troicki.

Uzbudljivo je bilo i u okršaju Mikhaila Kukuškina i Jarkka Nieminena koji je otišao na Kazahstančevu stranu - 3:6, 6:3, 6:2. Nieminen je imao ukupno 13 break-lopti, a iskoristio ih je samo dvije. U drugom je setu uzeo samo jedan od devet ponuđenih breakova, a sam je popustio četiri puta iz sedam Kukuškinovih pokušaja.

Victor Hanescu možda je i najveći tragičar prvog dana. Protiv Bogomolova je nakon 3:6 i 6:4 u trećem setu imao servis na 5:4, ali je uspio sve prosuti i Amerikanac je izvukao 7:5 te atraktivni meč s Andyjem Murrayom.

ATP Masters 1000 Miami, prvo kolo:
Devvarman (Indija) - Kunjicin (Rusija) 6:2, 6:4; Malisse (Belgija) - Sweeting (SAD, Q) 7:6(3), 6:4; Granollers (Španjolska) - Becker (Njemačka) 6:4, 7:6(4), 4:6; Benneteau (Francuska) - Gimeno-Traver (Španjolska) 6:4, 6:3; Del Potro (Argentina, PR) - Mello (Brazil) 6:4, 6:4; Bogomolov, Jr. (SAD, Q) - Hanescu (Rumunjska) 6:3, 4:6, 7:5; Andrejev (Rusija) - Giraldo (Kolumbija) 6:1, 2:6, 6:1; Anderson (JAR) - Davidenko (Rusija) 6:4, 6:3; Andujar (Španjolska) - Tomic (Australija, WC) 6:4, 3:6, 7:5; Ilhan (Turska, Q) - Kamke (Njemačka) 6:2, 6:1; Kukuškin (Kazahstan) - Nieminen (Finska) 3:6, 6:3, 6:2; Istomin (Uzbekistan) - Young (SAD, Q) 6:4, 6:3

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

TenisTop temaATP Tour
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik24.03.2011. u 11:36
    Ni Davidenko više nije što je bio...
    Obrisan korisnik