Košarka

Papaloukas: "Sada se utapamo"

Borna Rupnik • petak, 25.03.2011.
Papaloukas: "Sada se utapamo"
Foto: Davor Sajko

Montepaschi iz Siene sjajno je reagirao na katastrofalan poraz u prvoj utakmici euroligaškog četvrtfinala. Pobjedom u Pireju poravnao je seriju na 1-1, a Theo Papaloukas potražio je uzroke poraza Olympiakosa...

U četvrtak navečer sve su gostujuće momčadi u četvrtfinalu Eurolige poravnale ukupne omjere na 1-1, a pod posebnim je povećalom bila druga utakmica Olympiakosa i Montepaschija u Pireju jer su Talijani u prvoj doživjeli pravi debakl. Smrznuti su na čak -48.

Simone Pianigiani, trener Montepaschija: "Naravno da sam zadovoljan, ali još uvijek vjerujem da je Olympiakos favorit. Dobro smo reagirali na šokantni poraz. U utorak su nas pregazili, a 48 sati kasnije mi smo kontrolirali utakmicu od početka do kraja. Napravili smo sve što je trebalo na obje strane terena".

Vezane vijesti

"Nakon što prvu utakmicu dobijete 48 razlike, u drugoj ne možete biti potpuno koncentrirani, koliko god se trudili. Takva pobjeda nije pomogla našim pripremama", konstatirao je Theo Papaloukas poslije poraza svoje momčadi.

"Znali smo, doduše, da će druga utakmica biti teška jer je Montepaschi kvalitetna momčad. Sada više nisu imali što izgubiti i naši su protivnici igrali bez pritiska, a bili su odlučni dokazati se. Istrčali su na parket vrlo agresivno i stvorili su lijepu prednost", nastavio je.

Olympiakosu je tako preostalo loviti rezultat, a Papaloukas nije želio upirati prstom u pojedince: "Ne mogu nikoga kriviti, jednostavno nismo još dovoljno iskusni za ovakve situacije i nismo se snašli pod pritiskom. Ni ja nisam bio spreman kako treba za ovako važan susret".

"Sljedeći utorak ćemo morati pokazati da smo željni i motivirani, ispravit ćemo pogreške i zajedno probati uzeti barem jednu pobjedu u Italiji. Sada se utapamo, ali moramo si međusobno pomoći kako bismo održali glavu iznad vode", slikovito je zaključio grčki košarkaš.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!