Vodeni sportovi

Viceprvaci gostuju kod prvaka

Maja Giljanović • utorak, 19.04.2011.
Viceprvaci gostuju kod prvaka
Foto: Sandro Donda

Hrvatska i Italija svoje su vize za završni turnir Svjetske lige čekirali i prije utakmice posljednjeg kola u Skupini C koju igraju u 17 sati na Kantridi, ali mada ih ne pritišće rezultatski imperativ izbornik Ratko Rudić od svojih igrača zahtijeva pun angažman, maksimalno ozbiljan pristup i šestu pobjedu u šest utakmica kvalifikacija.

Od 17 sati gledatelje na Kantridi čeka užitak za prste polizati: u susretu šestog kola kvalifikacija Svjetske lige prvak Europe Hrvatska dočekuje europske viceprvake Talijane. Utakmica je to dviju reprezentacija koje su plasman na Final 8 u Firenzi osigurale i prije posljednjeg kola - Italija u svojstvu domaćina, Hrvatska kao jedina stopostotna momčad u sve tri skupine.

Izbornik Ratko Rudić u Rijeku je pozvao 14 igrača (Igor Hinić izostaje zbog ozljede): Josipa Pavića (Mladost), Mirka Nižića (Jug), Andra Bušlju (Jug), Damira Burića (Pro Recco), Frana Karača (Mladost), Paula Obradovića (Jug), Pava Markovića (Jug), Mara Jokovića (Jug), Sandra Sukna (Jug), Samira Barača (Primorje), Ivana Buljubašića (Mladost), Petra Muslima (Mladost) i Nikšu Dobuda (Jug).

Vezane vijesti

Izbornik kojem će na klupi asistirati Primorjev Ivan Asić nakon treninga je izjavio: "Protivnik je europski viceprvak, momčad koja se diže iz mjeseca u mjesec i naočigled napreduje. Utakmica nema rezultatsku težinu, ali u pitanju je prestiž i obveza prema navijačima na bazenu i svima koji će susret pratiti preko malih ekrana. Nismo jedan put pokazali ozbiljnost u takvim okolnostima, očekujem da je pokažemo i ovog puta".

Utakmica dvije najbolje europske reprezentacije ima i humanitarni karakter, sredstva prikupljena prodajom ulaznica idu Odjelu za hematologiju i onkologiju Dječje bolnice Kantrida.

U Skupini A prvak svijeta i branitelj naslova pobjednika Svjetske lige Srbija na Tašmajdanu protiv Španjolske ispred svjetskih viceprvaka brani dva boda prednosti, a u Skupini B pobjednik iz 2009. Crna Gora u Igalu dočekuje Rusiju s dva boda prednosti ispred Rumunjske koju čeka gostovanje u Turskoj.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!