Vodeni sportovi

Pavić osigurao i šestu pobjedu

Maja Giljanović • utorak, 19.04.2011.
Pavić osigurao i šestu pobjedu
Foto: Davor Sajko

Koliko god je izbornik Ratko Rudić od svojih igrača zahtijevao maksimalno ozbiljan pristup od početka je utakmice šestog kola Skupine C kvalifikacija Svjetske lige između Hrvatske i Italije bilo vidljivo da su obje reprezentacije još prije međusobnog dvoboja osigurale nastup na završnici u Firenzi. Gosti su pokazali više motiva, više su "grizli", ali nedovoljno za više od neodlučenog u "regularne" 32 minute i poraza 8:10 nakon peteraca.

HRVATSKA - ITALIJA 10:8 (3:2, 1:3, 1:0, 1:1, 4:2)

Svjetska liga, Skupina C, 6. kolo
Rijeka, Plivalište na Kantridi
Gledatelja: 900
Suci: Aleksej Krapivin (Rusija) i Mihajlo Ćirić (Srbija)

HRVATSKA: Pavić, Burić, Muslim 1, Dobud 3, Joković, Karač, Marković, Bušlje, Sukno 4, Barač 1, Krapić, Obradović 1, Buljubašić. Izbornik: Ratko Rudić

Vezane vijesti

ITALIJA: Tempesti, Luongo, Gitto 1, Figlioli 1, Giorgetti, Felugo 1, Figari, Gallo 1, Presciutti 1, Perez 2, Lapenna, Deserti 1, Pastorino. Izbornik: Alessandro Campagna

Igrač više: Hrvatska 4/8, Italija 2/6

Peterci: Hrvatska 1/2, Italija -

Izbornik Ratko Rudić je prije gostovanja europskih viceprvaka Talijana na Kantridi u sklopu šestog kola kvalifikacija Svjetske lige u Skupini C izjavio: "Očekujem maksimalno ozbiljan pristup, angažman od prve do posljednje minute i nastavak pozitivnog niza u kvalifikacijama".

Skupina C

1.Hrvatska 6 +25 17
2.Italija 6 +18 13
3.Grčka 6 -7 6
4.Nizozemska 6 -36 0

Nakon utakmice je priznao: "Očekivali smo bolju igru, u prvom poluvremenu dosta smo griješili u obranu, dozvolili Talijanima nekoliko golova s vanjskih pozicija. U drugom dijelu pokazali smo manjak koncentracije, imali smo nekoliko situacija u kojima je naš igrač bio sam na dva metra i mahom smo ih promašivali. Pred kraj smo uspjeli bolje povezati redove, osigurali peterce i na koncu uzeli dva boda".

Hrvatska je bolje otvorila susret, poveli su prvaci Europe preko Sandra Sukna, Figlioli je poravnao na 1:1, a Nikša Dobud i Paolo Obradović su prvi put jednu od momčadi odlijepili na dva gola prednosti.

2009.

Posljednja pobjeda Italije protiv Hrvatske datira iz 2009. godine: 16. srpnja u Civitavecchiji u osvit Svjetskog prvenstva u Rimu Talijani su tada aktualne prvake svijeta pobijedili 13:11. U međuvremenu izgubili su prošle godine na Europskom prvenstvu u Zagrebu u skupini 5:8 i u finalu 3:7, a u siječnju u trećem kolu kvalifikacija Svjetske lige u Bariju su poraženi 6:10.

Da prva četvrtina završi tek minimalnim zaostatkom Talijana pobrinuo se Deserti golom za 2:3, a u prvoj polovici druge rezultat se okrenuo. Perez je izjednačio iz napada s dva igrača više (Buljubašić, Dobud), a nakon što smo propustili napad s igračem više i nakon što je Tempesti skinuo peterac Maru Jokoviću Gitto je postigao gol za prvo vodstvo Talijana (4:3).

Sukno je bio strijelac za 4:4, ali prvi dio završen je s prednošću Italije, da na semaforu zasvijetli 5:4 za odabranike Alessandra Campagne pobrinuo se Perez.

Firenza

Na Final 8 koji će se od 21. do 26. lipnja održati u Firenzi i koji će pobjedniku osigurati plasman na Olimpijske igre u Londonu sljedeće godine plasirat će se četiri europske reprezentacije od čega tri pobjednice skupina i domaćin Italija, predstavnik Afrike, Australija, SAD i Kanada. Hrvatska u Italiji brani broncu, a naslov pobjednika prošle godine u Nišu u finalu protiv Crne Gore osvojila je Srbija.

Treća četvrtina zamalo je prošla bez gola, parcijalna zona Talijana držala nas je na distanci sve do 16 sekundi prije kraja kad je Tempestija probio Dobud i poravnao na 5:5. S druge strane akcije Settebella odbijale su se od Obradovića, jugaš je obranu odigrao za čistu peticu i sam zaustavio pet talijanskih napada uzastopce.

U četvrtoj četvrtini tri i pol minute prije kraja Presciutti dovodi Talijane u novo vodstvo, ali Sukno je precizan iz peterca i odluka o pobjedniku se odgađa do peteraca. Gallo je prvi preuzeo odgovornost i poslao loptu iza Josipa Pavića, Petar Muslim je izjednačio na 7:7, a u tom se trenutku Pavić promeće u prvo ime susreta. Skinuo je prvo peterac Luongu, a nakon što je Dobud osigurao vodstvo od 8:7 i peterac Giorgettiju. Samir Barač je bio siguran za 9:7, a nakon smanjenja rezultata Feluga na 8:9 prvu meč-loptu iskoristio je Sukno i rezultat postavio na konačnih 10:8.

U drugoj utakmici u skupini u Nijverdalu Grčka je protiv Oranjea vodila od prvog do posljednjeg napada i nakon 1:0 u prvoj četvrtini, 4:1 na poluvremenu i 5:3 za 24 minute na koncu slavila 7:3.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!