Košarka

Zagrebu meč-lopta za naslov

Ante Zovko • srijeda, 01.06.2011.
Zagrebu meč-lopta za naslov
Foto: FaH

Košarkaši Zagreba približili su se korak do osvajanja prvog naslova prvaka Hrvatske u povijesti kluba. U drugoj utakmici finala Cedevita je nešto duže odolijevala, ali je popustila u posljednjoj četvrtini i Mravi su sa 82:72 osigurali 2-0.

Za razliku od prve utakmice u Sutinskim vrelima, Cedevita je odolijevala duže, oko tri i pol četvrtine, ali se onda potpuno raspala i Mravi su to obilno iskoristili i otišli na dvoznamenkastu prednost sredinom zadnje četvrtine.

U prepunoj dvorani u Trnskom Luka Žorić zapečatio je sudbinu gostiju s 34 poena iskoristivši probleme s osobnim pogreškama protivničkih centara, a u ključnim trenucima imao je dobru podršku.

Nekoliko prvih minuta proteklo je u izjednačenoj igri, a prve znakove stvaranja veće razlike tricama su dali Babić i Renfroe. Simon je minutu kasnije ubacio još jednu za 19:9, ali početkom druge dionice Draper i Troha vraćaju u egal (22:18).

Nastavilo se u izjednačenoj igri u kojoj je dominirao Žorić zbog opterećenosti osobnima centara gostiju (Edwardsa i Žižića), a Cedevita je s dvije trice raspoloženog Trohe došla i u vodstvo (34:36). Ipak Mravi na poluvrijeme odlaze s 37:36.

Ako je Žorić bio prvo ime Zagreba, s druge strane bio je to Draper koji se donekle iskupio za lošu prvu utakmicu, ali ga nitko osim Trohe nije pratio pa je i on posljednjoj četvrtini "nestao". U nastavku Zagreb se u nekoliko pokušaja probao odvojiti tricama, ali se ovaj put Cedevita držala na minimalnom zaostatku i na kraju treće četvrtine i povela (60:61).

Utakmica se počela lomiti sredinom posljednje četvrtine. Žorić je bio nezaustavljiv i predvodio Mrave do +11 (77:66) dok je Cedevita promašivala neke brzoplete šuteve. Zagrebovu centru u tim je trenucima sjajnu je podršku davao Babić i razlika se i povećala (79:66). Pokušavali su gosti rotacijama nešto promijeniti, ali nije bilo nikoga tko bi pogodio u završnim minutama.

O igraču utakmice nema spora. Luka Žorić za 37 minuta postigao je 34 poena uz sedam skokova te po jednu asistenciju i blokadu. Iznudio je 12 prekršaja. Istaknuo se i Petar Babić u odlučujućim trenucima preciznim šutom (13 poena). 13 je ubacio i Heytvelt, a Simon osam (sedam skokova). Renfroe je imao šest poena i šest asistencija, a Mulaomerović sedam poena i tri asistencije.

Draper je većinu od 22 poena postigao u prvom poluvremenu. Troha (13) je postizao važne poene negdje do početka treće četvrtine, a onda je i on posustao. Baždarić je upisao 14 poena, pet skokova i šest asistencija, ali nije bilo raspoloženih među centrima koji su brzo upali u probleme s prekršajima.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik02.06.2011. u 17:01
    najbolji trener aco petrović ce pronac poziciju na trici s koje ce njegovi igrači imat 60% i to ce bit taktika kako pobjedit 3 tekme u nizu
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik02.06.2011. u 12:37
    tesko ce cedevita ovo preokrenuti medutim jos uvjek nije nista gotovo, apsolutno mi je svejedno tko ce biti prvak ali bi htio gledati sto vise utakmica pa se nadam da ce 5. odlucivati, mogu samo reci da sam jucer uzivao gledajuci tekmu
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik02.06.2011. u 09:17
    Čestitike Zagrebu ali Cedevita ima razloga za bit luda na suce. Onakvo masakriranje centara i dvostruke kriterije od strane sudaca dugo nisam vidio.Doslovce se može reći da nije Cedevita pala pred kraj utakmice nego su ih suci onemogućili u zaustavljanju Žorića koji je opet bio briljantan. Tužno je... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • markoli02.06.2011. u 09:07
    žorić ih je uništio... šut 60% - svaka čast
    markoli
  • Obrisan korisnik01.06.2011. u 23:40
    Zagreb se napio Cedevite :D
    Obrisan korisnik