Vodeni sportovi

Pescara prije Firenze

Maja Giljanović • srijeda, 08.06.2011.
Pescara prije Firenze
Foto: Sandro Donda

Izbornik europskih prvaka Ratko Rudić na put u Pescaru na turnir u sklopu priprema za skorašnji završni turnir Svjetske lige poveo je 16 igrača. Hrvatsku čekaju tri utakmice, 10. protiv Njemačke, 11. protiv Australije i 12. lipnja protiv europskih viceprvaka Talijana.

Hrvatska vaterpolska reprezentacija nakon priprema u Dubrovniku u srijedu je otputovala u Pescaru gdje će od 10. do 12. lipnja u sklopu priprema za završni turnir Svjetske lige u Firenzi koncem lipnja i za Svjetsko prvenstvo u Šangaju u drugoj polovici srpnja odigrati tri utakmice.

Prvi protivnik europskih prvaka reprezentacija je Njemačke, 11. lipnja odmjerit će snage s Australijom, a posljednji ispit je i najteži, domaćini i europski viceprvaci Talijani.

Vezane vijesti

Izbornik Ratko Rudić preko Jadrana je poveo 16 igrača: Josipa Pavića, Mirka Nižića, Andra Bušlju, Damira Burića, Paola Obradovića, Frana Karača, Ivana Buljubašića, Nikšu Dobuda, Pava Markovića, Sandra Sukna, Mara Jokovića, Samira Baraća, Frana Paškvalina, Petra Muslima, Ivana Krapića i Miha Boškovića.

Okupljanje u Gružu za pozdrav s dojučerašnjim suigračima u reprezentaciji iskoristio je Igor Hinić. 36-godišnjak je u 16 reprezentativnih godina osvojio naslov svjetskog prvaka na Svjetskom prvenstvu u Melbourneu 2007. i prvaka Europe na Europskom prvenstvu u Zagrebu prošle godine, srebrnu medalju na Olimpijskim igrama u Atlanti 1996., Europskom prvenstvu u Firenzi 1999. i Europskom prvenstvu u Kranju 2003. te brončanu medalju na Svjetskom prvenstvu u Rimu 2009., a odluku je objasnio: "Sezona je bila vrlo naporna, kako na klupskom, tako i na reprezentativnom planu. Utakmica je mnogo, od Jadranske lige preko domaćeg prvenstva i Kupa do Eurolige, organizmu je nakon tolikih napora nužan odmor. Nije bilo lako donijeti ovakav potez, dugo sam razmišljao, odluka nije donesena naprečac i mislim da je donesena u optimalnom trenutku".

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!