Vodeni sportovi

Dobud najbolji protiv Njemačke

Maja Giljanović • petak, 10.06.2011.
Dobud najbolji protiv Njemačke
Foto: Sandro Donda

Hrvatska vaterpolska reprezentacija u Pescari je odigrala prvu utakmicu turnira u sklopu priprema za Svjetsku ligu u Firenzi od 21. do 26. lipnja i Svjetsko prvenstvo u Šangaju od 17. do 30. srpnja, europski prvaci protiv Njemačke su vodili od prve do posljednje četvrtine i na koncu slavili 8:4.

HRVATSKA - NJEMAČKA 8:4 (2:1, 2:0, 1:2, 3:1)

Pescara, otvoreni gradski bazen, 1. kolo:
Gledatelja: 250
Suci: Bianchi (Italija) i Flaiv (Australija)

HRVATSKA: Pavić, Burić 1, Bošković, Dobud 3, Marković, Buljubašić 1, Joković, Bušlje, Sukno 1, Barač, Karač 1, Obradović, Nižić, Paškvalin, Krapić 1. Izbornik: Ratko Rudić

NJEMAČKA: Tschigir, Naroska, Schroedter 1, Real, Stamm, Preuss, Bukowski, Schüler 1, Kreuzmann, Oeler, Schlotterbeck, Eigner 1, Kong, Schulz 1, Miers. Izbornik: Hagen Stamm

Igrač više: Hrvatska 2/3, Njemačka 2/6

Peterci: Hrvatska 0/1, Njemačka -

Na otvorenom gradskom bazenu u Pescari hrvatska je vaterpolska reprezentacija protiv Njemačke odigrala prvu utakmicu turnira u sklopu priprema za vruće ljeto: finale Svjetske lige u Firenzi od 21. do 26. lipnja i Svjetsko prvenstvo u Šangaju od 17. do 30. srpnja.

Nakon priprema u Dubrovniku izbornik Ratko Rudić probrao je među 24 pozvana igrača i preko Jadrana ih poveo 16 - Josipa Pavića, Mirka Nižića, Andra Bušlju, Damira Burića, Paola Obradovića, Frana Karača, Ivana Buljubašića, Nikšu Dobuda, Pava Markovića, Sandra Sukna, Mara Jokovića, Samira Barača, Frana Paškvalina, Petra Muslima, Ivana Krapića i Miha Boškovića - susret protiv Njemačke zbog lakše ozljede lakta propustio je Muslim, a iza leđa Alexandera Tschigira lopte je slalo njih šestoro.

Šestoplasiranoj reprezentaciji prošlogodišnjeg EP-a u Zagrebu Dobud je postigao tri gola, a listom Burić, Buljubašić, Karač, Krapić i Sukno među strijelce su se upisali po jednom. Europski su prvaci vodili od prve do posljednje četvrtine, a nakon što su na poluvremenu vodili 4:1 na koncu su slavili 8:4.

U drugom kolu u subotu Hrvatska igra protiv Australije, a posljednjeg dana turnira u nedjelju ogled je protiv domaćina i europskih viceprvaka Talijana.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik11.06.2011. u 17:51
    pošteno:-)
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik11.06.2011. u 16:59
    a mogo sam spomenuti da je dio igrača rođenih u dubrovniku napisano po dubrovački (frana, pava, mara), a dio ne po dubrovački (andru i mihu) ;)
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik11.06.2011. u 15:11
    brate mili abedi pilana li si
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik11.06.2011. u 10:53
    zašto naslov dobud najbolji? samo zato što je dao najviše golova? možda su sva 3 bila sa stative sa igračem više. nije uvijek najbolji onaj koji je zabio najviše golova, a pogotovo je bezveze staviti takav naslov za utakmicu koju se nije gledalo
    Obrisan korisnik