Vodeni sportovi

Talijanima nabijamo komplekse

Maja Giljanović • nedjelja, 12.06.2011.
Talijanima nabijamo komplekse
Foto: Sandro Donda

Alessandru Campagni i igračima Italije Hrvatska se pretvara u bauk, posljednji put Talijani su aktualne europske prvake pobijedili još u srpnju 2009. godine, a nakon toga su izgubili pet susreta zaredom. Dvaput su gubili na Europskom prvenstvu u Zagrebu, dvaput u kvalifikacijama za finalni turnir Svjetske lige i večeras pred 2500 tisuće navijača u Pescari u trećem kolu pripremnog turnira za Svjetsku ligu od 21. do 26. lipnja i Svjetsko prvenstvo od 17. do 30. srpnja.

ITALIJA - HRVATSKA 7:10 (2:4, 3:1, 2:2, 0:3)

Pescara, "Quattro Nazioni", 3. kolo
Otvoreni bazen Le Naiadi
Gledatelja: 2500
Suci: Margeta (Slovenija) i Flahive (Australija)

ITALIJA: Tempesti, Luongo, Gitto, Figlioli, Perez, Felugo, Giacoppo 1, Gallo 3, Presciutti, Fiorentini, Aicardi, Baraldi, Figari, Pastorino, La Penna 1, Giorgetti 2. Izbornik: Alessandro Campagna

HRVATSKA: Pavić, Burić 1, Bošković 2, Dobud, Joković 4, Buljubašić, Marković, Bušlje, Sukno 2, Barač, Karač, Obradović 1, Nižić, Paškvalin, Krapić. Izbornik: Ratko Rudić

Igrač više: Italija 0/8, Hrvatska 5/10

Za posljednju pobjedu Italije protiv Hrvatske valja se vratiti u ljeto prije dvije godine: izbornik Settebella Alessandro Campagna u Civitavecchiji je 16. srpnja 2009. godine u osvit Svjetskog prvenstva u Rimu protiv tadašnjih aktualnih svjetskih prvaka pronašao recept i slavio 13:11.

U međuvremenu su na Europskom prvenstvu u Zagrebu prošle godine izgubili jednom u skupini (5:8) i važnije u finalu (3:7), a u skupini C kvalifikacija za Svjetsku ligu poraženi su i u Bariju u siječnju (6:10) i u Rijeci u travnju (8:10).

Izgubili su i večeras u posljednjem, trećem kolu turnira Quattro Nazioni u Pescari. Hrvatskoj je za osvajanje prvog mjesta dovoljan bio i bod budući smo u prethodna dva susreta pobijedili i Njemačku (8:4) i Australiju (11:9), a Talijani su nakon 11:3 protiv Australije (11:3) izgubili dva boda protiv Njemačke (8:8), ali izbornik Ratko Rudić od svojih je igrača devet dana prije početka završnog turnira Svjetske lige u Firenzi tražio i dobio maksimalno ozbiljan pristup.

Pred 2500 Talijana na tribinama otvorenog bazena Le Naiadi vodili smo 4:2 nakon prve četvrtine, na poluvremenu rezultat je bio 5:5, nakon treće četvrtine 7:7, ali u posljednjoj četvrtini domaćini su pukli. Stefano Tempesti je triput morao po loptu u mrežu, Josip Pavić više nijednom i Hrvatska je na koncu slavila 10:7.

Nakon Nikše Dobuda koji je protiv Njemačke bio prvi strijelac susreta s tri gola i Ivana Buljubašića koji je Australcima postigao četiri protiv Italije je u prvi plan iskočio Maro Joković. Tempestija je Maro probušio četiri puta, dvaput su se među strijelce upisali Sandro Sukno i Miho Bošković, a po jednom Damir Burić i Paolo Obradović.

U drugoj utakmici Njemačka je pobijedila Australiju 9:7 i ostavila je bez boda, šestoplasirana reprezentacija s EP-a u Zagrebu turnir u Pescari na kraju je nakon poraza na otvaranju završila bodovno poravnata s aktualnim viceprvacima Europe, pet bodova iza najbolje Hrvatske.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik13.06.2011. u 02:12
    a gdje drugdje mogu poniknut? xD
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik13.06.2011. u 00:17
    odličan preokret, sa 5:7 na 10:7. talijanski noinari jako hvale nastup mara jokovića. kao i često zadnjih godina igrači ponikli u juga daju skoro sve golove za reprezentaciju, ovaj put 9/10
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik12.06.2011. u 23:31
    bravo dečki
    Obrisan korisnik