Vodeni sportovi

Kanađani slomljeni u završnici

Vedran Babić • četvrtak, 23.06.2011.
Kanađani slomljeni u završnici
Foto: Sandro Donda

Hrvatski vaterpolisti odradili su i posljednju utakmicu skupine B završnog turnira Svjetske lige u Firenci. Oni su u dvoboju trećeg kola naizgled lako apsolvirali Kanadu (13:8), no glavnina te prednosti stvorena je tek u posljednjoj četvrtini...

KANADA - HRVATSKA 8:13 (3:3, 2:3, 3:4, 0:3)

Kanada: Randall, Kudaba, Touni (1), Constantin (3), Boyd, Robinson (1), Conway, Graham (3), Gasic, Dakic, Vikalo, Mc Elroy, Aleksic. Izbornik: Dragan Jovanović.

Hrvatska: Pavić, Burić (1), Bošković (1), Buljubašić (2), Marković, Muslim, Karač (1), Bušlje (1), Sukno (4), Barać (2), Paškvalin, Obradović (1), Nižić. Izbornik: Ratko Rudić.

I u trećoj utakmici izabranici Ratka Rudića upisali su pobjedu. Ovaj put pala je Kanada, a iako rezultat to možda ne otkriva, naši su se morali dobro namučiti.

Kanađani su dobro ušli u utakmicu i poveli s 2:0, no njihova prednost nije bila dugog vijeka. Uz dva pogotka Sandra Sukna i jedan Frana Karača Hrvatska je do kraja prve četvrtine izjednačila na 3:3 i potom u drugom periodu otišla na 5:3, zaokruživši tako seriju od 5:1.

Na drugoj strani raspucao se Nicolas Constantin i svojim drugim i trećim pogotkom vratio stvari na početak prije nego što je Damir Burić vratio našoj reprezentaciji minimalno vodstvo. U trećoj četvrtini Rudićevi momci nisu dopustili svojim suparnicima da dođu do izjednačenja, a uoči posljednjih osam minuta igre vodili su s 10:8. Kanađani su ostali na "osmici", a naši su postigli još tri pogotka i na kraju s uvjerljivih 13:8 slomili njihov otpor.

Sukno je s četiri pogotka bio najefikasniji igrač Barakuda, dok su najopasnije gostujuće snage predstavljali Constantin i Kevin Graham s po tri gola.

U četvrtfinalu koje je na rasporedu u petak Hrvatska igra protiv Kine u 19 sati, a prije njih će u bazen Srbija i Kanada (17.30 sati).

Tablica:
1.HRVATSKA 3 3 0 0 +17 9
2.Crna Gora 3 2 0 1 -1 5
3.Australija 3 1 0 2 -4 4
4.Kanada 3 0 0 3 -12 0

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!